Schniapaný človek príde z práce a začne variť. Na zdravé prílohy nezabúda a keďže v domácnosti niet ani zrnka cukru, namiesto klasického dressingu (cukor, soľ, ocot) na uhorkový šalát sa rozhodne pre cesnakovú verziu s kyslou smotanou. Všetko od oka.
A potom zrazu pozerá ako teľa na nové vráta, prečo v miske s uhorkou leží celý cesnakový strúčik. A prečo kúsky nejakej kovovej sieťky? Furt nie a nie uveriť svojmu zraku, ale ono naozaj cesnakovému lisu vypadlo dno!

Kurník, bol to cesnak, a nie diamant. V ťažkom zamyslení nad tým, koľko vlastne stál ten nekvalitný ikeácky bazmeg, som do šalátu namiesto čierneho korenia namlela zmes Kotányi - dubáky s bylinami. Nebolo to zlé, a tak je na svete nový recept. Povyťahujeme kúsky kovu a podávame.