reklama

Tenisky ako životný štýl: Viete, kto sú to sneakerheadi?

Snáď každý pozná, aké je to mať obľúbené hobby.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Pokiaľ ide o svet tenisiek, existuje veľa ľudí, ktorí túto obuv zbierajú, poznajú najnovšie trendy a podrobne sa vyznajú v jej histórii. Baví vás nosiť tenisky a cítite sa v nich pohodlne? Možno aj z vás sa stane oduševnený sneakerhead!

Viac než len koníček: V čom spočíva význam sneakerheadov?

Pojem sneakerhead pochádza z angličtiny a skladá sa zo slov „sneaker“ – teniska a „head“ – hlava. Počiatky vzniku masívneho zberateľstva tenisiek siahajú do osemdesiatych rokov minulého storočia, pravdepodobne vďaka stúpajúcej popularite basketbalu. V súčasnej dobe je vidieť značný posun v spôsobe nosenia tenisiek. Už len v oblasti módy bolo donedávna považované za neelegantné nosiť k šatám a obleku tenisky. Dnes môžeme vidieť množstvo dám, ktoré si namiesto topánok na podpätku zoberú k sukni štýlové sneakersy. Hoci je ženské zastúpenie v sneakerhead kultúre zatiaľ nižšie, podľa posledných prieskumov je toto číslo na vzostupe.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vedeli ste, že britskí odborníci na etiketu nedávno schválili tenisky za spoločensky prijateľné na formálne príležitosti? Verejnosti sa tak otvára priestor pre pestrú škálu módnych kombinácií a k svojmu spoločenskému odevu môžu zvoliť pútavé dámske ale aj pánske tenisky. Čaru tenisiek podľahli aj rôzne celebrity. Slabosť k štýlovým modelom priznali osobnosti ako napríklad Justin Timberlake, Eminem alebo Jay-Z. Byť pravým sneakerheadom tiež znamená mať znalosť o najnovších trendoch. Ktoré tenisky sú aktuálne vyhľadávané?

Populárne kúsky pre nadšencov tenisiek

Rozširovanie zbierky tenisiek sprevádza výber zaujímavého dizajnu, vlastností a v neposlednom rade výrobcu. Podľa aktuálnych ukazovateľov sa sneakerheadi uberajú cestou verejne známej značky adidas. Akúsi „ikonu behu“ predstavuje práve typ adidas Ultraboost. Aj keď je technológia Ultraboost predovšetkým určená na beh, jej funkcia sa považuje za všestrannú. Sneakerheadi uprednostňujú adidas pre sofistikovaný vzhľad, no neopomínajú ani ich šikovné schopnosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ľahká a priľnavá podrážka obuvi adidas poskytuje dostatočnú flexibilitu a to aj v prípade nepriaznivého počasia. Je účelne skonštruovaná tak, aby zabezpečila plynulý a pohodlný beh. Snáď najznámejšou funkciou je prepracované odpruženie obuvi. Každá nová verzia adidas Ultraboost prichádza s viacpercentným nárastom odpruženia, aby vytvorila vhodné podmienky pri fyzickej aktivite. Vnútro tenisiek je protišmykové, čo vo výsledku zaistí vyššiu stabilitu pri chôdzi.

Je zrejmé, že sneakerheadi disponujú širokými znalosťami o najnovších modeloch tenisiek. Vďaka ich informovanosti o trendoch vedia, čo je momentálne v móde a čo pridať do svojej zbierky. Zbehlé osoby sa riadia pravidlom „kupujte to, čo sa vám páči“. Vo výsledku budú so svojou zbierkou skutočne spokojní. Zároveň môžu poskytovať tipy a triky pre začiatočníkov, ktorí sa pri kupovaní ešte nevedia s istotou rozhodovať.

Andrej Hossa

Andrej Hossa

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  11x

Ahojte, som mladý chalan z Bratislavy, ktorý má rád počítače, internet, IT trendy, biznis a astronómiu. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu