reklama

Ako vybrať granule pre psa?

Vybrať správne granule pre psov dnes už vôbec nie je jednoduché a jednoznačné. Aj keď máme na výber z množstva rôznych variant, nie všetky sú vhodné ako krmivo pre vášho maznáčika.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Krásny obal a skvelý marketingový text nie sú zárukou kvality samotného produktu. Okrem obalu je preto nesmierne dôležité sa pozerať aj pod povrch a to konkrétne na zloženie daného produktu.

Tipy a triky

 Výber kvalitného krmiva by sa mal zamerať predovšetkým na kvalitné zloženie. Najlepšie krmivo pre psov má na prvom v mieste v zložení skutočné mäso. Granule môžete vyberať extrudované, pečené v rúre alebo lisované za studena. Najbežnejšie sú extrudované, avšak pri tomto procese granule strácajú mnoho živín, ktoré sa spätne musia dodávať umelo. Granule pečené v rúre sú tiež tepelne upravované, kvôli čomu strácajú dôležité látky, ktoré sa do krmiva musia dodávať umelo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Granule lisované za studena si zachovávajú už s výroby množstvo kvalitných živín a surovín. Sú dôležité nielen pre správne trávenie, ale aj obohacujú stravu o dôležité cukry, tuky a proteíny. Aj keď by sme granule pre psov nemali vyberať podľa estetického balenia, samotné balenie je veľmi dôležité. Plastové obaly môžu obsahovať ftaláty, ktoré sú silne karcinogénne. Omnoho vhodnejšie a ekologickejšie je balenie v papierových vreckách.

Kupujte granule, ktoré majú obsiahnuté tuky a proteíny z prírodných živočíšnych zdrojov. Dbajte pri tom na to, že pre psa sú okrem mäsa dôležité aj sacharidy.

 Nákup granúl sám o sebe nie je ničím náročným. Na trhu je veľa alternatív a dokonca si môžete vyberať, či budete nakupovať v kamennej predajni alebo na internete. Pri nákupe na internete môžete napríklad využívať aj zľavové kupóny Zoohit, ktoré vám zaručia omnoho výhodnejší nákup. Využite naše tipy a triky pri nasledujúcom nákupe granúl a odmeňte vášho psa kvalitných krmivom.

Andrej Hossa

Andrej Hossa

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  11x

Ahojte, som mladý chalan z Bratislavy, ktorý má rád počítače, internet, IT trendy, biznis a astronómiu. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu