reklama

Čujme sa

Už sa v tom nevyznám. Tak odpočúvali alebo nie? Položil som si otázku. Jedni, že áno, druhí, že nie. A tretí? Hm. Pozrieť si v televíznej, dnes „diskusnej“, relácii vyjadrenia pána Kaliňáka a potom pána Galka dá človeku zabrať, pretože sa obaja oháňali „argumentmi“ jedna radosť. Jeden ich ťahal z pravého vrecka a druhý z ľavého. No a potom si vyber.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Čo ma však na celej záležitosti zaráža asi najviac je fakt, že na základe istej informácie takmer všetci novinári a aj politici usúdili, že to bolo TAK a ani prinajmenšom si nepoložili otázku (tak sa aspoň zdá), či oná informácia je pravá, alebo nie. Na jednej strane pán Kaliňák tvrdí, že ho odpočúvali, keďže sám potvrdil pravosť prepisu, no na druhej strane vraví, že on nič, však to bol súkromný rozhovor a povedal „sorry“. Mám teda ďalšiu otázku v hlave- ak môže pán Kaliňák v súkromnom rozhovore robiť nátlak na novinára, ba priam sa vyhrážať a riešením jeho správania je „sorry“, môžem to urobiť aj ja, či nie? Môžem urobiť aj iné, nevhodné, ba priam nezákonné veci a vyriešime to tým, že poviem „sorry“, najlepšie pred kamerami. To znie tak „cool“-ovo a tak to teraz všetci oceňme! No len slepý s ružovými okuliarmi na očiach nevidí, že dotyčný sa k takémuto chovaniu „opäť“ uchýli kedykoľvek, keď to bude považovať za „potrebné“. Však „sorry“ sa dá povedať hocikedy. Takže odveďme pozornosť od obsahu rozhovoru a upriamme ju na niečo iné, zatiaľ nedokázané, neoverené a podsúvajme verejnosti názor, že ten, čo to urobil sa dopustil nevídaného hriechu. Súd zatiaľ neprebehol, sudca nie je známy, no ortieľ je už vynesený. Čo sme to za spoločnosť, že sa na to pozeráme, ba priam s tým súhlasíme? Veď takto by stačilo s veľkým krikom povedať na suseda, že mi ukradol kravu a hneď nato ho strčiť za mreže bez toho, aby sme zistili, či tú kravu dotyčný ukradol, prípadne či som nejakú kravu vôbec mal. V celej tejto hre ma ako druhá vec zaujala rýchlosť konania pri vykonaní ortieľu a ja som si uvedomil, že som si až doteraz nevšimol, že pani (ex)premiérka začala hrať hry s chlapcami, hoci až doteraz chcela tých chlapcov naučiť, že si majú autíčko požičiavať a nie si ho kradnúť.

Štefan Hozzán

Štefan Hozzán

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Povedzme, ze vnimavy... A obcas niektore zo svojich vnemov polozim na papier.... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu