reklama

rakovina

touto metaforou nič nesledujem a už vôbec tým nechcem naznačiť, že mi vadí počet ľudí na planéte. Veď staré, známe, alibistické znie: Dobrých ľudí sa všade veľa zmestí..

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Rakovina

Všetci vieme čo je rakovina; v skratke neželané bujenie, ktoré často vedie k smrti pacienta-pre lekárov, blízkeho človeka-pre rodinu a priateľov. Keď niekto ochorie na rakovinu, snaží sa ako môže, chemoterapia, lieky, alternatívna medicína... Človek sa snaží sa vyhubiť ten prebytočný život, ktorý sa v ňom šíri aby sám nezahynul. Lebo keď sa rakovina rozšíri spôsobý nie len smrť pacienta ale aj svoju vlastnú deštrukciu. Správa sa sebecky. Rakovina ako taká ale nerozmýšľa, vedie ju len pud sebazáchovy zakotvený hlboko v DNA.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zem=človek

Človek, (bunka), ktorá sa rozšírila do celého sveta (tela) a dokáže žiť na všetkých kontinentoch (orgánoch). Zaberá miesto tým dobrým bunkám; zvieratám, rastlinám, ktoré ju nijako nepoškodzujú.. Zem je ako telo, ktoré si s týmto bujením (ne)dokáže podadiť. Nemôže navštíviť lekára aby jej predpísal liek, nemôže podstúpiť chemoterapiu. Choroba, ktorú Zem má sa musí vyliečiť sama(?) Alebo sa Zem môže nadalej brániť kataklizmami, zemetraseniami, chorobami. Na rozdiel od rakoviny, my dokážeme rozmýšlať ale zaťiaľ to vyzerá, že nám to skôr škodí ako pomáha. Liek na rakovinu (až na niektoré druhy) neexistuje a ako sa skončí toto bujenie?

Michal Hraško

Michal Hraško

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Život je premiéra a repríza už nebude Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu