reklama

Kedysi sa ľudia pozerali na hviezdy, držali za ruku blízku bytosť a rozprávali sa..

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

 Zmenil facebook život generácie? Romantika nevyhasla, no stratilo sa súkromie, dôvera, čas. To, čo trvalo roky, trvá týždne...

 Komunikácia je výmena informácií, myšlienok, názorov a pocitov medzi živými bytosťami prostredníctvom spoločnej sústavy symbolov. Čiže facebook. Čo iné by napadlo bytostiam tejto doby? Veď definícia facebooku znie: Facebook slúži najmä na komunikáciu, nadväzovanie priateľstiev a zdieľanie fotografií.

 Prísť domov zo školy či práce, sadnúť za počítač a do večera len chatovať. Čo doma! V škole, v práci, vonku, v autobuse, všade! Áno, sme v kontakte s blízkymi ľuďmi, ale hlavne vieme všetko o každom. Dozvedáme sa „nesmierne“ dôležité informácie typu kto, čo navaril, kde bol, čo si kúpil, ako sa má, s čím sa potrebuje pochváliť a hlavne- Kto s kým chodí... Ďalší mesiac. Na dennom poriadku sú intrigy a trojtýždňové kamarátstva. Tie pravé sa strácajú. Doba je nesmierne uponáhľaná, no lenivá. Načo sa ísť prejsť, veď si to povieme, resp. napíšeme na facebooku. Si hladný? Napíš to mamke do chatu. Premiestniť sa 5 metrov je príliš veľa.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Všetci si tento čierny fakt závislosti od sociálnej siete a bažení po informáciách vôbec nie potrebných, uvedomujeme. Robí s tým niekto niečo? Nie. Je ovplyvnený vonkajším svetom a spolu s ním upadá.

 Nuž, dám vám jednu otázku. Je to až také zlé? Sme na tom až tak zle, že dôverný pokec s najlepším kamarátom necháme pre oči facebooku? Ľudia v ktorých to nevyhaslo, nie.

 Určite si veľa z nás našlo svoje lásky práve na facebooku. To je v poriadku, veď koniec koncov, na to on presne slúži. Jedna vec je, koľko je tých vzťahov pravých. Druhá, vy čo to myslíte vážne, čo by ste dali za prechádzky pri západe slnka? Ruka v ruke v teplý letný večer, či šantenie v snehu. Dlhé konverzácie, či tiché pohľady. Večera, pohoda, film a možno sviečky? Hovorí sa tomu láska. A lásku už podľa mňa definovať nemusím. V každom z nás je a aj vždy bude, a je jedno nakoľko nás facebook ovplyvní. Niektorých menej a vlastné radovánky si užijú v súkromí, no podaktorých viac a celý svet o tom bude vedieť. To je už jedno. Žijeme dobu, akú žijeme, ale je dôležité nezanevrieť na láske. Veď nemôžete nesúhlasiť!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Všetci sedíme celý deň na facebooku. Také je dnešné vyjadrenie. Určite to tak je? Prechádzky, láska, hodiny rozprávania, trávenie času pod hviezdnou oblohou. Stratilo sa to všetko? Nie. Len je zahnané do úzadia. Kým nedáme status...

Lea Hroncová

Lea Hroncová

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Lea, študentka Gymnázia Pavla Jozefa Šafárika v Rožňave, presnejšie tretieho ročníka. Mám 18 rokov a veeeľa priateľov. Tvrdohlavá, ambiciózna a ukecaná jazdkyňa :) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu