Malého veľa býva - Jednohubky vs Chipsy

Zdanlivo malé a pritom tak chutné, áno jednohubky. Jedna nezaškodí, dve taktiež nie, a že ste to prehnali zistíte, až keď držíte dvadsať prázdnych špáradiel a jednohubky vám tak nejak samé naskákali do úst. Sú jednoduché na prípravu, skvele chutnajú a je ich viac než tisíc druhov. Skrátka, každý si príde na svoje.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

V poslednej dobe sa u nás udomácnil zvyk, že miesto čipsov a chlebíčkov sme sa rozhodli návštevám pripravovať elegantnejšie pohostenie formou jednohubiek.

Ak sa predsa len rozhodnem pre nákup čipsov, platím desaťeurovkou a to za efekt, že sa návšteve pri pohľade akurát tak predĺžia tváre vo výraze „zase čipsy.“ Teda pokiaľ nechcete kupovať staré, dobré, socialistické chrumky či kukuričné nahrážky legostavebníc v päťlitrových obaloch, pre návštevy s deťmi, aby vám svojími poslintanými výtvormi namrvili na gauč.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Osobne som „junk foodom“ už predávkovaný, tak sme sa ja i priateľka rozhodli, že zmeníme menu . Dá to o trošku viac práce, no na druhú stranu je to rovnako drahé, ak nie lacnejšie a po úprave sa jedná o exkluzívne pohostenie, ktoré si bude pochvaľovať každý.

Stačí nakúpiť niekoľko rožkov, chutnú nátierku a nejakú tú “čerešničku“, ktorou ten výtvor dozdobíte, napríklad olivu.

Musím povedať, že keď to tak vidím po nákupe na stole, dvadsať rožkov, nátierku a syr, príliš „nóbl“ mi to nepripadá a keby som s tým takto došiel za návštevou, moc by som nezahviezdil.

Pokiaľ si hostí nechcete znepriateliť, treba túto kopu jedla upraviť a venovať tomu trochu času. Netrvá to však tak dlho a ak ste na to dvaja, za pol hodinu to hravo stihnete. Výsledkom je luxusný tanier hrajúci farbami, za ktorý by sa nehanbil ani vedúci diplomatickej misie, či organizátor bálu.

SkryťVypnúť reklamu

Dômyselnosťou a tvarom v mnohom predčia svojích neforemnejších bratov, chlebíčky. Tie sú nemotorné a takmer vždy z nich nevkusne ukvacne kus šalátu medzi nohy, či sa nešťastnej dáme vymrví syr do výstrihu, čo má za výsledok komické situácie v akomkoľvek prostredí.

Osobne si radšej nechám pichnúť do prstu dreveným ježkom, kvôli ktorému každodenne miznú lesy na špáratka. Je to však omnoho elegantnejší a čistejší spôsob jedenia, uchmátnúť jednu či viac umelohmotných šablí, či špáradiel dvoma prstami a bez dotyku rúk si ich hodiť do úst.

Existuje obrovské množstvo jednohubiek a spôsobov, ako ich ozdobiť. Predstavivosti sa medze nekladú, môžete si tu s čistým svedomím plniť svoj dizajnérsky a kulinársky sen. Navyše ulahodíte prakticky každému a návšteva nebude šetriť chválou na vaše hostiteľské schopnosti. Niekoľko rožkov, pomazánka, údený losos a jeden citrón z vašej domácnosti spraví michellinovskú reštauráciu, ktorá rúbe vysoko. Možno sa to nezdá ako dostatočná odmena, no budete nečakane spokojní, keď vás známi a kamráti pochvália za prípravu jedla. Ja ako muž som sa s týmto druhom chvály príliš nestretával a musím uznať, že mi to veľmi lichotí.

SkryťVypnúť reklamu

Len tak mimochodom, rada na záver. Sami vlastné jednohubky neochutnávajte, lebo ak s týmto zvykom začnete, musíte byť silný a neprepadnúť mánií, inak zmizne väčšina jedla ešte počas prípravy a po dvoch pankreolanoch si fučiac uvedomíte, že podvedome odkladáte opasok, rozopínate gombík na nohaviciach a návšteve ostanú použité špáratká.

Ak všetko urobíte správne a podľa hore uvedeného návodu, tak sa vám zdvojnásobí počet návštev, ktorá u vás prakticky zakotví pri každej príležitosti a vaša reputácia stúpne do nebies.

Veď ktorý Slovák sa nerád dobre naje?

Michal Hruškovic

Michal Hruškovic

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som bývalý študent politických vied, ktorého politizovanie omrzelo až na kosť. Hodlám sa preto venovať dennodenným trampotám a nervy nedrásajúcim témam. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu