reklama

Zmena je šanca. A dvanásť rokov neúspešného župana stačilo.

Dvanásť rokov vlády župana SMERU v Prešovskom kraji je neúspešný príbeh. Prešovský kraj je najchudobnejším a najmenej rozvinutejším na Slovensku. Máme tu najnižšiu mzdu, najvyššiu nezamestnanosť, cesty a ostatnú infraštruktúru v katastrofálnom stave.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Očakávali sme, že doterajšie vedenie PSK zastaví úpadok regiónu. Opak je pravdou. Náš kraj pokračuje v zaostávaní za ostatnými regiónmi Slovenska. Župan a strana SMER v našom regióne jasne zlyhali. Výsledkom nie sú len akési zlé sociálno-ekonomické ukazovatele a čísla. Výsledkom sú vážne sociálne pomery a kritické situácie v mnohých domácnostiach, ktoré nútia ich členov k bolestivým odchodom za prácou mimo región.

To často spôsobuje mnohotýždňové odlúčenia manželov, odlúčenia rodičov od detí a ostatných členov rodín. Apatia a beznádej je dôvodom na definitívny odchod mladých ľudí z regiónu. Vidiek sa začína vyľudňovať, staršia generácia ostáva napospas kolabujúcemu sociálnemu systému štátu. Žiaľ, toto je dedičstvo 12 ročného účinkovania strany SMER v regióne a jeho nominanta na poste župana.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Náš región dlhodobo trpí zlou cestnou infraštruktúrou, ktorá limituje hospodársky rozvoj. Len jej komplexný rozvoj, kompletná a urýchlená oprava ciest zabezpečí, že turisti, podnikatelia a investori objavia tento kraj. Len oni môžu doniesť viac práce. Vytvorenie lepších podmienok pre podnikateľov a farmárov v regióne môže presvedčiť mnohých schopných a aktívnych ľudí, aby nečakali na takzvané „istoty“, ale aby sami prevzali zodpovednosť za seba a svoje rodiny. Je potrebné vytvoriť podmienky pre tzv. priemysel voľného času.

Tento región sa musí stať atraktívnym miestom aktívneho aj pasívneho oddychu pre turistov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Stimulácia živnostníkov, farmárov a podnikateľov prinesie stimuláciu hospodárstva regiónu, tvorbu hodnôt a pracovných miest. Investovať do schopných a aktívnych ľudí sa oplatí. Lepšie poznať potenciál a potreby jednotlivých časti regiónu, znamená nemrhať peniazmi na zbytočné projekty, vrátane tých pre neprispôsobivých občanov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ján Hudacký

kandidát na predsedu Prešovského samosprávneho kraja

Podrobnosti o volebnom programe nájdete na mojom webe.

Sledujte novinky z volebnej kampane u mňa na Facebook stránke.

Ján Hudacký

Ján Hudacký

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Predseda Hospodárskeho výboru NR SR, poslanec NR SR za KDH.Môj web: www.hudacky.sk Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu