reklama

PRVÝKRÁT NA RHODOS? Dobré rady, inšpirácie!

Rhodos - Faliraki - Lindos - Údolie motýľov - Aquárium - Staré mesto - Rhodský kolos - Ouzo - Olivy - Olivový olej

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Vybrali ste sa na dovolenku do Grécka? Idete po prvýkrát? Ak ste si z krásnych gréckych ostrovov vybrali práve Rhodos, tak tu je zopár informácie, ktorú nie sú na zahodenie. 

Rhodos - grécky ostrov, obklopený Egejským morom (farba viac zelená, o niečo teplejšie a na západnej časti pobrežia veterne (ideálne pre kitesurférov a windsurfistov) a menej čistá voda, čiže pre nadšencov šnorchlovania skor odporúčam východné pobrežie Stredozemného mora - priezračnejšie, chladnejšie, vhodné na potápanie.) 

Kam do mesta? Do hlavného mesta?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hlavné meste je Rhodos. Nachádzal sa tu Rhodský kolos - pôvodne to bola Héliova socha, a patril medzi 7 divov sveta, dnes je tam len pozostatok. Oplatí sa vidieť, prístav stojí zato, milovníci úžasných kúskov plachetníc sa môžu kochať. V blízkosti sa nachádza Aquárium. Neďaleko od hlavného mesta je krásna pláž Faliraki. Pre tých náročnejších je určite hotel resp. apartmán v blízkosti tejto pláže veľmi dobrou voľbou na dovolenku. 

Keď už dovolenkujete na tomto krásnom, nie veľmi rozľahlom gréckom ostrove, určite si prenajmite scooter a ostrov prejdite minimálne z časti. Najkrajšie je ísť popri pláži, urobiť si prestávku, schladiť sa v mori, pretože počasie je tam takmer stále, kedže sa Rhodos začleňuje medzi najslnečnejší ostov. Budú vám chrbát krásne opaľovať 32 stupňové slnečné lúče. Scootre sa dajú prenajať na každom rohu, cena sa dá aj zjednávať, ale je veľmi dobrá, 20 Eur. na deň plus natankovanie, a verte, že ten scooter skoro nič nežerie. Ak si chcete na Rhodose pozrieť aj miestne kopce a krásu vyšších hôr a prírody, tak v tom prípade zvoľte trošku výkonnejší scootrik, pre prípad, aby vás to aj do kopca vytiahlo. A takto jazdou na motorke, môžete navštíviť Údolie motýľov, ktorým je Rhodos tiež známy. Ale je to v kopci v kopčisku. Takže ak by ste si chceli prenajať bicykel, čo je tiež možné, prispôsobte to hlavne počasiu. Slniečko nepodceňujte, svieti, hreje aj keď vám bude vietor do tváre viať, a spočítajte si vždy cestu aj naspäť ;). 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pre degustátorov a milovníkov národných jedál, odporúčam vyskúšať grécky alkoholický drink - OUZO. Nám skôr pripomína jeho chuť pelendreky, alebo cukríky lekorky. Ouzo má asi 40 % a závisí od toho kedy sa chystáte degustovať, či v priebehu dňa, alebo večer pri bazéne, keď je už slnko za horizonzom. 

A reštaurácie v meste sú takmer všetky vonku, takže zažijete pravú grécku atmosféru. A v prípade, že chcete vyskúšať grécky gyros, tak jedna porcia je ako za dve, ale veľmi chutné jedlo. 

Typické pre Grékov sú olivy a olivový olej, alebo kozmetiké výrobky z olív sú taktiež veľmi kvalitné, takže ako suvenír odporúčam. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A ešte jedna dôležitá vec! Naozaj ľudia na Rhodose nevhadzujú toale

tný papier do misy, ale do košov vedľa. Tak ak by ste zo začiatku nevedeli identifikovať tú záhadnú vôňu, časom zistíte. Preto je lepšie vybrať si kvalitnejší hotel resp. apartmán, najmä kôli kúpelni. 

A 8 dní na tomto ostrove je málo, potom už ledva stíhate západy slnka, takže ak sem pôjdete minimálne tých 11 dní, nudiť sa určite nebudete. 

Andrea Hulakova

Andrea Hulakova

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Snažím sa na svet pozerať z viacerých "uhlov". Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu