reklama

Daňové Riaditeľstvo SR, príbeh pokračuje

Daňové riaditeľstvo bolo minulý rok v októbri oslovené vzhľadom na nedostatočnú implementáciu riešenia elektronickej komunikácie s daňovými poplatníkmi, ktorá núti užívatelov používať technológie Microsoft. Tomuto problému som sa venoval v mojom predchádzajúcom blogu a v tyždenníku trend číslo 41 (20.10.2005), (bez loginu).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Daňové riaditeľstvo vtedy prisľúbilo uviesť veci do stavu, v ktorom portál eTAX nevyžaduje ActiveXpodporu zo strany užívateľa. V nových projektových plánoch arozpočtoch na rok 2006 Daňové riaditeľstvonepredložilo žiadny projekt týkajúci sa transformovania riešenia na nezavisléplatformy. Okrem iného projekt informatizácia Daňového riaditeľstva portál eTAX vyhral cenu ITAPA v kategorii nové služby vinformatizácii.

Prebraté z cena itapa.sk :

" V kategórii „Nové služby“, kde porota hodnotí prínosslužby pre občana, zvíťazil projekt eTax - Online elektronické službyposkytované Daňovou správou SR. Daňovej správe eTax umožňujeelektronicky komunikovať s obyvateľmi, podnikateľmi, štátnymi orgánmi aorganizáciami a poskytuje online elektronické služby daňovým subjektom.Ako súčasť tohto systému bude do prevádzky zavedená elektronickápodateľňa spoločná pre všetky daňové orgány. Projekt prihlásilo Daňovériaditeľstvo SR a jeho realizátormi sú v spolupráci Novitech Tax,s.r.o., Ditec, a.s. a Pflow, s.r.o. "

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nikto nebral na vedomie, že celý projekt je protiústavný. Išlo leno to aby sa vôbec nejaký projekt v tej našej neštastnej informatizácii realizoval.Zdá sa mi, že slovenský štát úplne ignoruje to čo je preobčanov SR najlepšie a neponecháva im slobodu užívať takýsoftware aký chcú. Ľudia musia mať možnosť slobodnejvoľby,ktorú nám zaručuje Ústava SR. Riešenie problému s portálom eTAX je behom na dlhé trate.


Odporúčam osloviť príslušných ľudí na DR SR s požiadavkou sprístupniť portál eTAX aj užívateľom, ktorí ActiveX nepoužívajú.


-----

Dobrý deň,
rád by som sa dozvedel/dozvedela, prečo váš portál eTAX, ktorý ste implementovali z peňazí daňových poplatníkov, núti užívaťeľov používať propietárne a platené produkty korporácie Microsoft. Minulý rok na vašich workshopoch správnosti používania portálu eTAX ste prisľúbili uviesť riešenie problému do stavu tak, aby nebolo potrebné používať technológiu ActiveX a tým pádom možno portál eTAX použivať aj bez toho aby sme si kupovali akýkoľvek prídavný software.

Ján Husár

Ján Husár

Bloger 
  • Počet článkov:  65
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Robim to a ono, vacsinou co ma bavi a dava mi nejaky zmysel. Zoznam autorových rubrík:  Software PatentsSKOSIKrátke správyAlternatívne umenieOSS svetPublic Geo DataTlačové správyOpenAcademyEarth Cause - Zmysel PlanetyMorska Biologia a OceanografiaPersonal

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu