reklama

Skúška trpezlivosti

Niekedy sa stáva, že nevidíte výsledky, ktoré očakávate. Neexistuje žiadne pravidlo o tom, či to čo očakávate príde o 3 hodiny, 3 dni či 3 týždne. Pozeráte sa na svoj súčasný stav a poviete si " to som ja ". Ale to nie ste vy, ste to, čo ste boli. Pretože váš súčasný stav je ostatkom toho, ako ste premýšľali, cítili a konali v minulosti. Preto je tu vlastnosť, ktorú človek nazval " trpezlivosť " na mieste.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

Všetko má svoj čas. No ten čas a hranice toho kedy sa splní to čo by sme chceli, si určujeme my. Len na nás záleží aké hranice si určíme. Ak si na niečo povieme, že je to pre mňa veľké a zaberie to veľa času a zas niečo iné zvládnem za hodinu, tak to sú tie hranice, ktoré si určíme.

Tým pádom sa niekto musí obrniť veľkou dávkou trpezlivosti. Aj mne sa v minulosti často stávalo, že som sa akosi nemohol dočkať konca pracovnej zmeny. Tie hodiny išli ako slimák. A to len preto, že som myslel na to, ako to v práci nemám rád. Ako náhle som však v práci aj mimo nej začal udalosti vnímať inak, tak mi osem hodín ubehlo ako voda. Ak čakáte aj vy na koniec pracovného týždňa, bude to u vás tak, ako to bolo u mňa. Myslite na to čo sa vám páči, z čoho máte radosť, robte to čo vás baví a nemyslite na to, čo nechcete.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Uvediem príklad, ktorý sa mi stál len pred pár dňami. Mesiac máj bol pre mňa finančné náročný. Stovky eur odchádzali z môjho účtu. Týždeň pred výplatou, som mal na účte minimum. Keď som došiel k tomuto zisteniu, nezaťažoval som sa tým. Nemyslel som na nedostatok. Sústredil som sa na hojnosť, radosť, lásku. Ako je možné, že hneď na druhy deň som sa stretol z osobou, ktorá neodbytne trvala na tom, aby som si od nej zobral peniaze ? A pritom vôbec nevedela, že ich mám v tej chvíli málo . Tá osoba totiž cítila /a to mi aj povedala / že mi ich proste musí dať. Náhoda ?

Fajn, tak dám druhú:

Ako je možné, že mi výplata z mojej druhej práce prišla na účet o desať dní skôr ? A dokonca to bola zatiaľ najvyššia výplata. Trpezlivosť ruže prináša. Aj v mojom prípade som ju použil a vyplatilo sa. A všetko to prišlo oveľa skôr a v oveľa väčšom množstve ako som čakal.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Niektorý ľudia sa riadia tým o čom som tu písal a ide im to perfektne. Ale nejaké väčšie výsledky neprichádzajú. Z pod povrchu sa to už už chystá preraziť, no pozrú sa na povrch, nevidia výsledky a povedia si " vôbec to nefunguje ". Na to by Džin z Aladinovej lampy povedal: "Tvoje želanie mi je rozkazom" . A ono to zmizne. Výsledký sa nedostavia.

Trpezlivosť a nevzdávať sa je výborná kombinácia. Nikdy neviete za ktorým rohom čaká to, čo ste chceli. Trpezlivosť vám dovolí za ten roh nahliadnuť. Netrpezlivý ostanú stáť na mieste a k tomu rohu sa vôbec nedostanú.

Prajem vám veľa trpezlivosti a nádherný deň.

Rastislav Ilčík

Rastislav Ilčík

Bloger 
  • Počet článkov:  31
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Verte že všetko može byť inak. Zaslúžite si to. Zoznam autorových rubrík:  Pozitívne myslenieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu