reklama

Odkaz Usámovi bin Ládinovi od amerického TV-evanjelistu

Americký televízny evanjelista (podľa WordlNetDaily) použil ako rovnaký spôsob komunikácie ako najhľadanejší terorista Usáma bin Ládin. Videoodkazom ho varoval, aby sa odvrátil od svojich hriechov, kajal sa a vrátil ku kresťanstvu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (28)
Bill Keller, americký teleevanjelista, ktorý poslal Usámovi bin Ládinovi videoposolstvo.
Bill Keller, americký teleevanjelista, ktorý poslal Usámovi bin Ládinovi videoposolstvo. (zdroj: www.wnd.com)

"Usáma, keďže sa zdáš byť fanúšikom videoodkazov, myslel som, že to bude najlepšia cesta na komunikovanie s Tebou", hovorí Bill Keller, hosť floridského televízneho programu "Živá modlitba".

Keller hovorí, že jeho cieľom je zasiahnuť Usámu bin Ládina Dobrou zvesťou.

"Pozri sa na seba, na svoj život", hovorí v nahrávke Keller. "Žiješ ako honený kozol v jaskyniach, na prežitie totálne závislý od malej skupinky ľudí. V každej chvíli jeden z tých, ktorým dôveruješ, Ťa môže zradiť ako Judáš zradil Ježiša a Tvoj život sa skončí. Falošný prorok Mohamed, ktorého nasleduješ, bol otrávený jednou so svojich žien."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keller pokračuje: "...Tvoj život, Usáma, bude hodnotený historikmi a budúcimi generáciami ako čisté, bezuzdné zlo."

Keller použil ostré slová na aj adresu Islamu: "Nasledoval si tú istú cestu ako falošný prorok, ktorého si vložil do svojej viery, ktorý - podobne ako Ty, bol raz obchodníkom, ale ako ho história zachytila, nebol ničím viac ako vraždiacim pedofilom, ktorý viedol ľudské duše do večného zatratenia svojím falošným náboženstvom."

"Islam je 1400-rokov stará lož, ktorá bola zrodená z hlasu Satana - doslovne. Mohamed mal pravdu, keď povedal, že to bol Satan, kto spočiatku k nemu hovoril. Vysníval si vlastného boha, Alaha, úbohú imitáciu Boha Biblie, a inšpiroval jeho vlastnú svätú knihu, Korán, lacnú imitáciu inšpirovaného, bezchybného Slova Božieho nachádzaného v Biblii."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keller vo videu nazýva bin Ládina "zbabelcom" a "nástrojom Satana".

"Žiadne panny Ťa nečakajú v raji, keď zomrieš, iba Satan a večné trápenie v pekle", hovorí Keller. "Dobrá zvesť, ktorú som Ti prišiel doručiť je, že Ty, áno dokonca aj Ty môžeš uniknúť Božiemu hnevu. Tak Ťa miluje, že poslal Ježiša, aby zomrel za Tvoje hriechy, za všetky, dokonca za posledné ! Áno, Usáma, dokonca aj Ty môžeš byť spasený a vojsť Slávy nebies. Nie fiktívne miesto zvané "raj", kde ženy na Teba čakajú, aby si mal s nimy sex, ale dom večného Boha, kde môžeš nájsť večný pokoj a odpočinok, keď sa Tvoj život na zemi skončí."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keller takisto adresoval ostré slová Adamovi Gadahnovi, bývalému členovi kalifornskej heavy-metalovej skupiny, ktorý konvertoval na Islam a vstúpil do Ál-Kajdy.

"Najskôr odbočím, si mimo rozumu !", hovorí Keller. "Čítal som Tvoj životný príbeh. Tvoj hrdina Usáma bol narodený do lží Islamu, Ty si bol narodený tu, v Spojených štátoch, vystavený pravde Božieho Slova, a Ty napriek tomu si odmietol Pravdu a prijal si lži Islamu ? Príliš veľa si počúval heavy-metalovú hudbu, švihák jeden ! Príliš Ti zahltila mozog. Pozri sa na seba. Teraz žiješ ako štvaný pes v polovici pekla na zemi. Používaš svoj život na to, aby si ďalej preniesol nenávisť, vraždy a zlo pouličného gangu, do ktorého si vstúpil. Nezistil si ešte, že ich jediným cieľom je smrť a deštrukcia ?"

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako sa píše ďalej v článku WorldNetDaily, televízna stanica CBS zrušila Kellerov program "Živá modlitba s Kellerom" kvôli sťažnostiam od Rady pre islamsko-americké vzťahy. Podobne učinila aj iná televízna stanica.

Keller bol obchodníkom, ktorý si odsedel viac ako dva roky za ekonomickú kriminalitu (angl. insider trading). Potom vyštudoval biblické vedy na Liberty University a odvtedy sa venuje len duchovnému úradu.

Tak toto je americký štýl kresťanstva. Na jednej strane fundamentalistické, pre mnohých pritvrdé, no na druhej strane ostro zasahujúce, s účinkom dôraznejším, ako ma liberálne, takmer už bezzubé kresťanstvo starej Európy.

Mne osobne na Kellerovom kazateľskom prejave najviac vadí antiislamská náplň, pripomínajúca v mnohom antikatolícke vieroučné postoje mnohých protestantov, ktorých poznám. Nečudo, že takéto Kellerove prejavy v kresťanskom vysielaní z éteru sťahujú.

Ale myšlienku ako takú - poslať verejný evanjelizačný odkaz najhľadanejšiemu teroristovi - schvaľujem.

Miroslav Iliaš

Miroslav Iliaš

Bloger 
  • Počet článkov:  308
  •  | 
  • Páči sa:  36x

Konzervatívec, židofil a sionista. Už nie zarytý priateľ slobody. A čerstvý rusofil. Zoznam autorových rubrík:  Veda - aj tú treba, né ?Odluka cirkví od štátuIzrael, ó môj IzraelŠportíky moje bojovéISATIPataveda (pseudoveda)Súkromné dumaniaPeter UherNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu