reklama

Tiene šíravafest-u 2009

Mám za sebou skvelé 3 dni plné zábavy a zážitkov. Medzi zážitkami sa ale objavujú i také, ktoré by som na podobnom festivale nečakal.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

V sobotu večer mala koncert mladá česká kapela CHARLIE STRAIGHT. Ich vystúpenie nebolo ničím ohromným. Hranie ešte nemali potrebne v tele a tak dosť obmedzovali komunikáciu s publikom, pretože sa museli plne sústrediť na nástroje. Ani ich hudba neprinášala veľké možnosti k rozprúdeniu zábavy. Bolo však vidieť, že chalani robia všetko, čo môžu a že baviť nás chcú.

Mne osobne bola ich snaha sympatická a napriek miernej nude som im veľmi rád vyjadril podporu potleskom. Samozrejme, väčšine ľudí bola samotná snaha mladíkov málo na to, aby im zatlieskali. Veď za vstupenku si riadne zaplatili a zrejme ani štýl hudby tejto kapely ich neoslovil. Toto konanie považujem za normálne a pochopiteľné.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nenormálne a nepochopiteľné ale vidím konanie jedného indivídua, ktorý snahu chalanov oceňoval vztýčeným prostredníkom, pričom tým náramne zabával jeho známych, čo stáli pri ňom. Stál priamo uprostred diváckej kulisy neďaleko od pódia, takže jeho vulgárne správanie určite neostalo bez povšimnutia. Mal som sto chutí povedať mu, že ak sa mu nepáčia, nech odíde preč od pódia. Ako som sa však na tú holohlavú 90-kilovú kopu mäsa pozeral, rozhodol som sa, že radšej ostanem len znechutený, ako mám byť aj zbitý.

Neviem ako také podobné veci vnímajú kapely. Mne by to na ich mieste vzalo chuť prísť znova na takýto festival. Preto odkazujem všetkým: „ak sa vám koncert nejakej kapely nepáči, nespokojnosť vyjadrite odchodom od pódia. Nekazte zábavu ostatným fanúšikom a neznechucujte prácu umelcom. Ak sa cítia príjemne a uvoľnene, aj ich hudba bude o niečo lepšia."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vrátim sa však späť k milému holohlavému pánovi. Pripadal mi ako človek, ktorý na festival prišiel akurát tak kvôli Arashovi a aj to nie preto, lebo by sa mu páčila jeho hudba, ale iba kvôli tomu, že chcel vidieť svetoznámeho umelca. Tak dúfam, že si užil ten jeho skvelý a neopakovateľný playback.

To bola druhá veľká chyba v spomínanú sobotu. Iste, nemám rukolapný dôkaz o tom, že šiel na playback, ale ak to isté hovorili aj ľudia okolo mňa, myslím, že nie je o čom. Headliner festivalu nás bavil z cédečka a napriek tomu nemal taký úspech ako napríklad Kryštof, alebo Polemic. Možno k takémuto kroku mal vážny dôvod, ale myslím, že v tom prípade sa mohol ľuďom aspoň ospravedlniť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zažil som teda odvrátenú stránku fanúšikov a taktiež aj vystupujúcich. Oboje ma znechutili, no našťastie nad nimi stále prevládali skvelé momenty s ostatnými zúčastnenými. Ostáva veriť, že nabudúce sa zlým zážitkom vyhnem.

Vladimír Imrich

Vladimír Imrich

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

snílek, športovec, "filozof", farmár, cestovateľ, kamarát, kolega, iniciatívny blbec, živel, tanečník a občas aj bloger Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu