reklama

Kým múdrosráči žijú v strachu z budúcnosti, Matovič provokuje fotkami z Paríža

Ťažko povedať, v akej realite žije slovenský premiér a jeho ministri. No zatiaľ, čo väčšina Slovákov sa už skoro rok pasuje s tým, čo prinesie zajtrajšok, Matovičovou prioritou sú jeho vlasy a Eiffelovka.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Od osemnásteho januára prebieha u nás celoplošné testovanie. Ako sa zdá, jediná zbraň a možno niekdajší ,,tromf “ Igora Matoviča. Len, každým kolom s iným názvom..

Posledné dva víkendy sa testovalo. V niektorých mestách dokonca aj týždne predtým. Ako sa ukázalo, pozitivita bola cez 1%. Ak teda berieme tú možnosť, že budeme testom veriť, a nebudeme ich považovať za testy, ktorými by nebolo hodné ani psa pretestovať, potom je tento výsledok nad očakávania. Žiadna pätina nakazených Slovákov. Z toho vychádza, že premorenie obyvateľov, ako sa zdalo v decembri pri zapĺňaní nemocníc, nenastalo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dnes sme sa ale, s očakávaním dozvedeli, že testovať sa budeme znova. Ako je to u nás už zvykom, povinne-nepovinne. A dovolím si tvrdiť, že zbytočne, keďže nič, okrem škôl a škôlok sa otvárať tak skoro nebude.

A to je problém. Alebo skôr chyba. Odhliadnuc od faktu, že nielen deti, ale aj dospelí, si čochvíľa nebudú mať čo obliecť, obuť a školské pomôcky, či iné potreby do domácnosti si už teraz objednávajú cez drahých kuriérov, je tu aj ďalší dôležitý aspekt. Krachujúce prevádzky. Tie, ktoré už rok nevedia, či sa vôbec niekedy otvoria a za akých podmienok. Keďže sa, medzičasom, zmenili aj kritéria covid semaforu, ktorý doteraz ani nefungoval, existuje predpoklad, že sa tak skoro ani otvárať nebudú.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A to ani za podmienok vstupu s testom.

Áno, ešte je tu varianta, že britská mutácia vírusu, je oveľa nebezpečnejšia, a šíri sa rýchlejšie. Prečo, ak teda takéto poznatky máme, sú ľudia nútení chodiť na test už aj kvôli vychádzke do prírody. Hoci mnohí sú celý čas na homeofficeoch, preto, aby priniesli svoje dieťa ku bráne školy, tiež potrebujú test.

Pri školákoch ma ale zaráža aj iný fakt. A síce podmieňovanie školskej dochádzky testom rodiča. Nakoľko dištančná forma vzdelávania ani zďaleka nedosahuje úroveň prezenčnej, je zrejmé, že deti, v závislosti od svojich rodičov, môžu byť v tomto smere diskriminované. Školský zákon je ale postavený na princípoch rovnoprávnosti k výchove a vzdelávaniu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prečo sú teda rodičia škôlkarov a školákov nepriamo nútení na test ísť?

Analýza, ktorú mal vypracovať Štefan Holý, podľa denníka N, žiadne tvrdenia o diskriminácii detí netestovaných rodičov neobsahuje. Aj keby tomu ale tak bolo, o tom, či je tento spôsob podmieňovania školskej dochádzky protiústavný a diskriminačný, Štefan Holý a jeho analýza, robená na poslednú chvíľu, nerozhoduje.

Samosprávy sú znova nútené zabezpečiť hladký priebeh testovania. Odberné miesta budú aj v školách, takže je zrejmé, že ešte ani v pondelok sa mnohé neotvoria.

Je veľmi smutné, že po necelom roku, v dobe, keď už ľudia strácajú aj posledné psychické sily, a mnohí sú na pokraji finančného kolapsu, vedia opatrenia vlády ešte viac Slovákov znechutiť a demotivovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vyzerá to, akoby hlavní predstavitelia vlády naozaj žili v úplne inom svete, ako bežný občan.

O to viac je zarážajúce, že premiér, ako hlavný predstaviteľ krajiny, svojich občanov nazýva ,,múdrosráčmi“, a ľudí, ktorí sa dnes snažia o to, aby neprišli o strechu nad hlavou a uživili svoje deti, provokuje momentkami z Paríža.

Namiesto povzbudivých slov sa, žiaľ, zmôže len na selfie, pri ktorej sa zaoberá svojimi vlasmi..

Ingrid Tkáčiková

Ingrid Tkáčiková

Bloger 
  • Počet článkov:  28
  •  | 
  • Páči sa:  204x

Pracujem ako editorka a prekladateľka. V minulosti som sa venovala práci s deťmi. Taktiež som pracovala ako lektorka talianskeho jazyka. Dlhodobo sa venujem aktivizmu. Zaujímam sa o politické a spoločenské témy a snažím sa o to, aby boli ľuďom objektívne a transparentne vysvetlené. - štátna jazyková skúška - taliansky jazyk a literatúra - politológia - certifikát UCM - fotografia - certifikát UK a iné - jazyky: AJ, TJ, SVE Zoznam autorových rubrík:  EkonomikaCestovanieDúbravka dnesSpoločnosťPolitikaNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu