reklama

Dovolenka za všetky prachy- 3.časť

Tak, aj keď s viac ako ročným odstupom, pri vrátení sa do „party“ blogerov a čítaní mojich doterajších článkov, som si povedala, že tento úžasný príbeh predsa len musí byť dopovedaný do konca.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu

V deň, keď sme odchádzali z nášho, na 10 dní pozemského raja i pekla na zemi, sme predsa len, poučení skúsenosťami našich známych, rátali so všetkým...

Vedeli sme, kedy nás budú „vysťahovávať“, vedeli sme, kedy budeme autobusom odchádzať spred hotela, takže sme si dokázali dokonca posledný deň pri mori aj vychutnať, s pivom „Karlovačko“ v ruke sme si urobili posledné fotky so zapadajúcim slnkom, nasadli do autobusu, a v podstate boli radi, že sa už konečne vrátime k vyváženej strave.

30 minút bolo všetko v norme. Až na to, že ma začalo tlačiť pivo, autobus nemal ani pojazdnú latrínu a mne prišlo strašne trápno-smiešne žiadať šoféra, aby mi v serpentínach nad Tučepi, aj keby to bolo s krásnym výhľadom na more, : )), zastavil...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Onedlho ma však vzhľadom na okolnosti prestalo tlačiť, keďže začalo byť jasné, že autobusu zlyháva elektrika a tým pádom aj funkčnosť bŕzd. Situácia začala byť fakt kritická, a vodič vlastne ani nevedel, ako sa mu podarilo po niekoľkým prudkých pribrzdeniach, keď sme všetci v autobuse lietali ako špinavé prádlo, zapichnúť autobus v maličkom odstavnom pruhu, ktorý dokázali pri budovaní serpentín v chorvátskych horách pre prípad núdze predsa len vykrojiť navyše.

Odišla klíma, svetlá, všetko, čo je v modernom autobuse napojené na elektriku.

Po chvíli sa v autobuse nedalo dýchať, predsa len, zapadajúce augustové slnko sa o nás opieralo poctivo, tak sme postupne vyliezali ako mravce, a ako mravce aj odskakovali pred autami, ktoré nás v zákrute zazreli vždy až na poslednú chvíľu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Telefonáty neschopným delegátom boli jedinou nádejou riešenia tejto „bonusovej“ situácie, aj keď čísla na nich mali len tí vyvolení.

Náhradný autobus prímestskej linky prišiel po troch hodinách nezmyselného čakania, len 30 minút cesty autobusom od hotela, a pri povinnom preklade batožiny nám svietil už len jasný mesiac, aby navodil romantickú dovolenkovú atmosféru, aj keď v dobrodružnom "2 in 1" balení.

Cestovná agentúra sa ukázali ako veľmi kreatívna, lebo danú situáciu následne riešila až dvoma spôsobmi:

  1. spomínaný prímestský autobus nás viezol ku hraniciam, kde nás mal vysadiť, a zo Slovenska bol vyslaný náhradný autobus, ktorý nás mal na hraniciach znova naložiť...

  2. „pokazený“ autobus bol odšifrovaný do servisu, a následne mal frčať po našich stopách, s tým, že ak príde skôr, ako ten zo Slovenska, aj nás na Slovensko sám dovezie... : ))

 

Situácia „kto z koho“ pre nás, znavenými toľkými zážitkami, prestala byť zaujímavá, a všetci sme zamdlievali do vytúženého spánku, v ktorom sme mohli mať aspoň chvíľu pokoj...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Povinné nočné cvičenie na hraniciach, s ďalším znovu prekladaním batožiny už prestalo byť zábavné aj tým najväčším optimistickým vytrvalcom.

O to viac sme si pre to mohli vychutnať následné hodinové čakanie na nový autobus.

Príde sprava alebo zľava?? Ktorý to bude?

Úsmev nám zamrzol hneď, keď sme uvideli to, čo po nás prišlo.

Staručká, vyslúžená a hrdzavá Karosa, s klasickými zaťahovacími závesmi a okienkami, ktorá pri každej nerovnosti hrkala tak, že sme sa všetci modlili, aby to na Slovensko ešte predsa len vydržala...  

Na hraniciach s Maďarskom nás chvíľu cvičili s platnou STK, ale keď videli tie zúfalo popolavo-čokoládové tváre slovenských dovolenkárov, predsa si to len rozmysleli..  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Došli sme zdraví, opálení a skoro s trombózami od zalomených nôh v Karose.

Od vtedy som už šla len smerom na sever...  

Ingrid Višňovská

Ingrid Višňovská

Bloger 
  • Počet článkov:  20
  •  | 
  • Páči sa:  0x

nikdy nehovor nikdy Zoznam autorových rubrík:  medzi nebom a zemounezaradenéfaktor PSYK.K./kvapka z kultúry/Laplandnepodarky

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu