reklama

Mlynčeky na mysle

Sme malá krajina. Hoci krásou, majestátnosťou a duchom obyvateľov veľká, rozlohou malá. Aj preto sa nás dlhé roky netýkalo to, čo sa dialo vo svete, ba ani v okolitých krajinách. Či žil slovenský sedliak v Uhorsku, v Rakúsko-Uhorsku, či v prvej Československej republike, stále to bol slovenský sedliak a stále lopotil pre iných a sám ledva prežíval. Preto ho ani nemohlo zaujímať, že bola objavená Amerika, že Napoleon prehral pri Waterloo, že nemecké mestské štáty sa zjednotili, ba ani že vypukla prvá svetová vojna. No v posledných rokoch sa to začína meniť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Sme samostatným štátom a globalizácia, úplne proti akejkoľvek logike, premiestnila záležitosti jednotlivých štátov na celý svet. A tak sa stalo, že konflikt dvoch krajín, ktorý by sa nás inak netýkal, je u nás hlavnou témou. Iste ste už uhádli, na aké krajiny narážam. Sú nimi, samozrejme, Rusko a USA. Tieto dve krajiny boli rivalmi po väčšinu 20. storočia a teraz, po dvadsaťročnom oslabení Ruska a neobmedzenej svetovláde USA sa znovu schyľuje k studenej vojne. Na tému, že kto ju vyvolal, možno nabudúce, no teraz sa chcem venovať vplyvu na nás, Slovákov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ten vplyv je veľmi viditeľný. V médiách každý deň čítame, že čo nové sa na najnovšom bojisku mocností, Ukrajine, deje. No to nie je problém. Veď je dobre, že dostávame aktuálne správy. Problémom je ich zaujatosť a neobjektívnosť. Stále počúvame, že kto je ten zlý, kto robí zle nevinným Ukrajincom, kto rozširuje svoj štát na úkor iných a výzvy, aby sme im pomohli. A kto je stále ten zlý? Samozrejme, vždy Rusko. To, že let MH17 bol možno zostrelený strelou vzduch-vzduch, nikoho nezaujíma. Boli to separatisti, ktorí to urobili strelou zem-vzduch, dodanou zlými Rusmi. Veď na dôkazoch predsa nezáleží.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mohol by som uviesť omnoho viacej prípadov, keď sme sa z médií dozvedeli niečo, čo sa ani vzdialene nepodobá realite, ale nechám to na bádavého čitateľa. Médiá pritom vôbec nereagujú na komentáre pod článkami na internete, ktoré sa domáhajú objektivity. Ďalej sa nám snažia vysvetliť, že Rusko je náš nepriateľ, doslova stelesnenie diabla. A kto okrem médií nám to ešte hovorí? Kto, na koho by sme mali byť hrdí, ale takto skôr zneucťuje náš národ? Áno, uhádli ste, je to pán prezident. Ten nám neustále vykladá, že sa musíme brániť proti Rusku, že musíme súhlasiť s ďalšou vlnou nezmyselných sankcií atď.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vyzývam Vás preto, pán prezident, keďže tvrdíte, že ste prezidentom všetkých občanov, vypočujte občas aj nás, čo sa snažíme nájsť pravdu za udalosťami vo svete. Prosím, neurobte zo Slovenska kolóniu USA s piatimi miliónmi poslušných otrokov.
 

Peter Irimiáš

Peter Irimiáš

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nikdy nenasledujem stádo, vždy sa snažím hľadať pravdu a nič iné než pravdu. Na veci si tvorím vlastný, nikým neovplyvnený názor a skúmam ich až na samotnú dreň. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu