reklama

Černokňažníci mútia vody

Titulky novín a internetových stránok zapĺňajú diskusie o facebookovom statuse europoslankyne Moniky Flašíkovej - Beňovej a jej následného konfliktu s Jozefom Mikloškom. Jej reakcia na vatikánsku Synodu ho pobúrila. Každý, kto číta aktuality na internete, má rozhodne podrobne naštudované, čo sa stalo a aké slová použila. Nájdu sa ľudia, ktorí ju zatracujú, ale asi je viac takých, ktorí jej dávajú za pravdu. ...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (89)

Nechcem zasahovať týmto článkom do nejakých dlhých politických debát ani do takýchto sfér. Nechcem ani riešiť konflikty medzi politickými stranami. Chcem len vyjadriť svoj názor a postoj bez ohľadu na minulosť pani Beňovej.

Ako všetci vieme, vo Vatikáne sa konala Synoda o rodine ( zhromaždenie biskupov z celého sveta, ktoré pomáha pápežovi pri rozhodovaní v rôznych otázkach ohľadne prístupu cirkvi k rodine). Množstvo ľudí z celého sveta čakalo na výsledok tohto stretnutia a medzi nimi bola aj naša europoslankyňa...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Neviem, čo tak vystupňovalo jej hnev, že uverejnila takýto status na sociálnej sieti... Ja osobne ju neodsudzujem ako človeka, to nie. Môj názor na katolícku cirkev sa možno aj v niektorých bodoch zhoduje s tým jej. (Teraz možno zožnem veľkú kritiku od tých, ktorí na cirkev nedajú dopustiť a je pre nich posvätná - napr moja stará mama, ktorá našťastie nepoužíva internet.)

Otvorme si oči. Svet je plný kňazov, ktorých majetky prevyšujú milióny a pritom kážu o striedmosti, o tom, že s tým, čo vlastníme, sa máme deliť s chudobnými. Sami žijú vo vilách, jazdia na drahých autách a bez hanby kážu o desatore. Ututlalo sa už mnoho káuz s pedofilnými kňazmi a môžem povedať, že priamo aj v mojom okolí. Najhoršie na tom všetkom je, že ak sa niekto pokúsi odkryť túto temnú stránku, dokážu ho tí najvplyvnejší odstrániť veľmi rýchlo z cesty, ako bolo aj v prípade obľúbeného arcibiskupa Róberta Bezáka.... Občas, keď bežný človek sleduje cirkev, pripomína mu stredovek. Jediné, čo je iné, je, že nemusíme platiť za odpustky. To by už bolo naozaj do očí bijúce! Sama nemám ešte utvorený názor na nášho súčasného pápeža, priznám sa. Nedokážem si ho zaradiť, do akej skupiny patrí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Poznala som aj ozajstných kňazov, ktorí vedeli o čom hovoria, žili podľa toho a pre druhých by sa aj rozdali. Ale takí budú vždy nežiaduci a tak ich prevelili do dedín, ktoré majú ledva vodovod......Vymenili ich za takých, ktorí nemajú hanbu žiadať od ľudí poslušnosť, peniaze, striedmosť a odovzdanosť cirkvi. Pritom sami nedodržiavajú nič, čo káže biblia.

Ale naspäť k danej kauze. Povedala som, že pani Beňovú neodsudzujem ako človeka, ale ako osoba na tak vysokom a oficiálnom poste by mala kontrolovať svoj prejav. Samozrejme, neboli to žiadne ťažké vulgarizmy ale bola to nitka, ktorej sa veľmi rýchlo niekto chytí a bude z toho možno aj kauza storočia. A najmä tu na Slovensku, kde má cirkev veľmi vysoký vplyv.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ja osobne neuznávam katolícku cirkev, neverím jej. Po všetkých tých negatívnych veciach, ktoré jej predstavitelia napáchali, som stratila chuť počúvať nekonečné omieľanie v podstate stále toho istého. Boh je pre mňa niečo čo s cirkvou nestotožňujem. Verím v neho, občas si s ním aj ,,pokecám". Vždy však na úrovni dialógu, nie naučených fráz. A je to super. Skúste to!

Ivana Hečková

Ivana Hečková

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študentka, ktorá rada trávi čas s priateľmi, rodinou, miluje módu a všetko s ňou spojené, občas píše. Nemám rada nudu a ničnerobenie, stále potrebujem byť v pohybe a v kontakte s ľuďmi. Občas komplikované myšlienkové pochody hodené na papier môžu trocha zaskočiť niektorých čitateľov :) Zoznam autorových rubrík:  NáboženstvoSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu