Rýchly obed z čerstvého syra

Pretože ide o rýchly obed, bude aj môj recept krátky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
Obrázok blogu

Zemiaky s bryndzovou omáčkou

 Čerstvý syr vymiešame s bryndzou v pomere 1:1 a zriedime cmarom, aby to malo konzistenciu hustejšieho krému.

 Dostatočné množstvo tejto omáčky dáme na varené zemiaky a polejeme nakrájanou cibuľou, upraženou na oleji do červena. Môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Cestoviny so zemiakmi a čerstvým syrom

 Na kocky nakrájané zemiaky dáme do vriacej vody. Keď voda znova zovrie, necháme zemiaky ešte 1 – 2 min. povariť a pridáme cestoviny. Tie varíme podľa typu cestovín 6 – 10 min.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Na uvarené cestoviny so zemiakmi sa dá na kocky nakrájaný čerstvý syr. Poleje sa to do červena opraženou cibuľkou a ozdobí čerstvou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.

 Snáď nemusím ani písať, že k obidvom jedlám sa hodí aj pohár kyslého mlieka.

 Niekomu tieto recepty nemusia pripadať diétne. Sú, ak si dáme primeranú porciu, syr bude vyrobený s odtučneného mlieka a nebudeme jedlá zapíjať kyslou smotanou, ale kefírom či cmarom. Navyše sú to jedlá, ktoré sú našim chuťovým pohárikom blízke a snáď sa nenájde slovák ktorému by nechutili.

Ivan Bella

Ivan Bella

Bloger 
  • Počet článkov:  132
  •  | 
  • Páči sa:  6x

SZČO Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

315 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu