reklama

Nechcem sa viac hanbiť za prezidenta – Kto je Andrej Kiska?

Vždy som sa stránil politiky, nie je to pekné „remeslo". Dával som si pozor, aby moje meno nikto nespájal s tými, či hentými. K nasledujúcim vetám ma dohnala realita, že máme veľa kandidátov, z ktorých skoro nikoho nepoznáme a strach, že vyhrá zlo a nespravil som nič preto, aby vyhral niekto iný. Ľudia volia hlavne podľa sympatií, no ja mám výhodu, že prvý krát budem voliť osobnosť, ktorú dobre poznám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (228)
Obrázok blogu

Asi pred 15 rokmi som sa spoznal s pánom Kiskom, vtedy majiteľom veľkej splátkovej spoločnosti Triangel a Quatro. Už vtedy som obdivoval, že Slovák, v číslach neuveriteľne porážal svetových lídrov, bankové subjekty, ktoré prišli na Slovensko požičiavať peniaze. Američania, Angličania, Nemci - všetci zúrili. Ich čísla valcovala „nejaká" Slovenská firma Triangel, ktorá nepatrila ku žiadnym veľkým korporáciám. Nemysliteľné! Spomínam si, ako Andrej Kiska chodil dokonca prednášať do Francúzska, čo je to za fenomén.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potom nastal zlom a Andrej Kiska sa „stratil" z podnikateľského neba. Zmizol. Vedel som, že predal firmu a až neskôr som zistil, kde je - veľké, skutočne veľké množstvo miliónov, ktoré z predanej spoločnosti získal, venoval na charitu a založil nadáciu Dobrý anjel. Nekecal, neklamal, nepredvádzal sa s peniazmi ako iní finanční žraloci na Slovensku. Začal sa venovať ľuďom a rakovine. Ruku na srdce - kto z nás by to spravil? Za svoju veľkú pomoc chorým získal prestížne ocenenie Krištáľové krídlo (poznáte politika, ktorý ho má?)..

Po pár rokoch sa Andrej Kiska opäť objavuje - kandidát na prezidenta. Skoro som padol na zadok! Andrej a prezident! Položil som si otázku::

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Tak slušný človek chce vstúpiť do takej špiny, aká je na Slovensku? Bahno, podvody, mútna voda, kde sa strácajú miliardy a do toho ma vojsť seriózny človek?"

Asi som pochopil jeho dôvody - Andrej nepotrebuje ani peniaze, ani slávu. Možno chce ukázať ľuďom, že niekomu na Slovensku stále úprimne záleží a chce mu pomôcť. Nefinancuje ho žiadna politická strana, ani finančné skupiny!

A prečo to píšem? Prešiel som veľkú časť tejto planéty, spoznal šialené vlády, nielen divoké kmene, ale aj divoké režimy a posudzujem jeho kandidatúru, ako obrovskú šancu pre Slovensko, mať na čele štátu neuveriteľne schopného, slušného človeka, bez politickej nálepky, za ktorého sa nebudem musieť nikdy hanbiť tak, ako za doterajších prezidentov nášho štátu. Píšem to preto, aby som sa mohol vracať na Slovensko s radosťou nie so strachom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ivan Bulík

cestovateľ , spisovateľ a fotograf

Ivan Bulík

Ivan Bulík

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  6x

Ivan Bulík má záľubu v cestovaní a zúčastnil sa mnohých expedícií v nasledovných krajinách: Etiópia, Zambia, Sudán, Uganda, Tanzánia, Keňa, Zanzibar, Maroko, Mali, Mauritánia, Stredoafrická republika, Kongo, Egypt, Tunisko, Kamerun, Peru, Bolívia, Austrália, Nový Zéland, Nepál, India, Thajsko, Guatemala, Mexiko, Argentína, Čile, Paraguaj, Veľkonočný ostrov, Kuba, Čína, Tibet, Turecko, súostrovie Maldivy, Európa okrem Škandinávie... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu