reklama

Bilancia I. dňa vojny: Hanebná pomoc Ukrajine z Česka a Slovenska

Takto zdeformovane a deklaratívne vyzerala naša pomoc Ukrajine v prvý deň vojnového konfliktu:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Posúďme spoločne:

1/ svet: Ozaj, kam sa podeli americké PROTIRAKETOVÉ STRELY P A T R I O T , ak dnes sledujeme útoky Ruských raketových zbraní na ukrajinské letiská, vrátane Kyjevského?! Hanba Američanom. Izraelu vo vojne s Palestínčanmi ich dodali okamžite a uchránili Jeruzalem, práve pred raketovými útokmi !!!! . Klasický - dvojaký meter americkej vojenskej politiky je príznačný, a tiež NEAKCEPTOVATEĽNÝ !!!! ˇČo vy na to, mister Biden - stařík z USA?!

Dnes ráno, v druhý deň vojny stihli Ukrajinci evidentne zostreliť najmenej jedno bojové lietadlo agresora so zastaralou vojenskou technikou z čias ZSSR. Blahoželáme. Existuje z toho odvysielané video.

2/ trrápne Slovensko V ostrom kontraste s deklarovanými vtákovinami (posúdte podľa mojej ďalšej pravdivej info v blogu!) je náš REÁLNY a typicky kocúrkovsky postoj kompetentných mocných v SR. Vedenie železníc Slovenskej republiky zastavilo do odvolania železničnú osobnú i nákladnú dopravu z Ukrajiny na Slovensko a späť !!!! Teraz, keď vojnou postihnutá časť obyvateľstva Ukrajiny snaží dostať ako vojnoví utečenci na Západ !!!! Slovensko klasicky NESKLAMALO v tomto vojnovom konflikte hneď v prvý deň a prvých hodinách vojny. Putin určite 6elezniciam Slovenskej republiky pošle ďakovný list. Hoci reálne konanie železníc SR je tiež N E O S P R AS V E D L N I T E Ľ N É !!!! Výluka 24.2,2022 sa dotkne minimálne štyroch základných železničných súprav osobných vozňov. Cesty cez hraničné priechody z Ukrajiny - 4-6 hodín trvá napoludnie odbavovanie colníkmi...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kto ponesie následky& -pre totálne ZBRZĎOVANIE a zadržiavanie vojnových migrantov na HRANICI -z Ukrajin&y na Slovensko?!!!?! Minister dopravy a minister vnútra SR ?! Veď, včera (23.2.20212!) koalícia v NR SR násilníka Mikulca podržala !!! A sme klasicky doma. Je po deklarovanej súdržnosti, priatelia. Vytrvala cez poludnie - 24.2.2022. Asi hodinu. Kocúrkovo je Kocúrkovo! Hlavne, že Heger vyzval občanov SR na súcit s Ukrajincami. A forma súcitu?!

Zastavenie vlakových súprav s vojnovými migrantmi Z U K R A J I N Y (najmenej 4!) na Slovensko!!!! Arogantné konanie vlády SR ako Vysoké Tatry !!!! Zase sme iba prepadli !!!!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

3/ ešte trápnejšie Čechy:

O 2.45 hod stredoeurópskeho času odvysielala česká televízia ČT 24 interwiev s premiérom ČR Ivanom Fialom o rokovaniach k sankciám voči agresorovi - Rusku a konkrétnej pomoci Ukrajine. Fiala vo vstupnom rozhovore informoval o pomoci Čechie protiraketovými strelami a muníciou. Zostal však veľmi zaskočený otázkou českej novinárky o munícii a strelách... Konštatovala, že strely a munícia vôbec neopustili územie Čiech, hoci vláda deklarovala ich zaslanie na Ukrajinu už minulý týždeň!!!! Fau paux jak mraky. Fiala zahanbene skonštatoval. že zásielka vojnovej POMOCI uviazla v Čechách a Ukrajina si ju dodnes vôbec N E P R E V Z A L A !!!!! Hlavne, že Česi veľkohubo informovali o MATERIÉLNEJ vojenskej pomoci Ukrajine - strelami a práve - protileteckým strelivom a muníciou !!! Pekný podraz Ukrajincov zo strany našich starších bratov špekuklantov - Čechov. Papier a novinársko-politická špinavá propaganda znesie všetko!!! Hanba Čechom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mimochodom prezident Ukrajiny lodymyyR Zelensky, s pohnutím žiadal v špeci vystúpení pre pohlavárov EÚ (bolo odvysielané a videl som ho na CNN!) o KONKRÉTNU /POMOC: Zdôraznil opakovane, že ide aj o vojnu Ukrajincov za celú Európu, vrátane za krajin EÚ. Hlavným cieľom Putina je hon na neho, povalenie oficiálnej vlády a dosadenie bývalého prezidenta - demigranta do Moskvy Vl. Janukovyča -po 8-ročnom premývaní jeho mozgu Moskvou - opäť k prezidentskej moci na Ukrajine !!! A v druhom rade - násilný hon na jeho rodinu, aby ho mohli Rusi vydierať. To nie je akčné krimi, priatelia čitatelia môjho blogu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

4/ A postoj VRCHOLOVÝCH politikov EÚNa priamu otázku Zelenského - 27 pohlavárom EÚ, či príjmu jeho Ukrajinu do štruktúr NATO v budúcnosti - nastalo trápne ticho a nik sa pozitívne nevyjaderil. Zostal zaskočený a neskrýval bôľ a podraz na Ukrajine ZBABELÝMI štátnikmi EÚ, vrátane slovenského premiéra E, Hegera. No commend.

Naoko - pozitívna politika voči Ukrajine. V skutočnosti - PRO PUTINOVSKA. Judášska. Hanba aj štátnikom EÚ !!!! Je o vystúpení Zelernského pravdivý videodokument s jeho smutnou reakciou na mlčanie politikov EÚ. Keď potom bezprostredne opakovanme konštatuje: No, my Ukrajinci sa nebojíme. Nebujíme sa vojny ani Putina. Budeme sa samy& brániť. Nebojíme se!!! S L Á V A U K R J I N E A NAŠIM H R D I N O M !!!!! Skonštatoval v závere vystúpenia hrdo pred zbabelými elitami EÚ....

To je pravý a hrdý národ Ukrajiny. Nie, ako ho vo fašistickom prejave vykreslil a pred celým svetom potupil -súčasný modlo služobník Lucifera - Vl. Putin a ruská elita generálov a politikov, !!!!. Ktorí včera zavreli asi vyše 4.000 spoluobťanov Ruska za aktívnu protivojnovú účasť v 47 ruských mestách proti d vojnovému dobrodružstvu ich prezidenta -. Vladimíra Putina. V prvý deň padlo vyše 800 okupoantov dľ+a zdrojov z Ukrajiny a 2 vaše 150 hrdinov-Ukrajincov. Trinásť pohraničiarov od Hadej zátoky dostalo vyznamenanie HRDINOV UKRAJINY - in memoriam. Zasiahla ich stanovisko raketa stredného doletu. Nemali totiž protireketové PATRIOTY z USA !!!! Ako ich okamžite mali k dispozícii Izraelci. Dvojaký účelový meter politikov USA !!! H R D I N O V I A !!! R.I.P.

To je realita druhého dňa vojny na susedskej Ukrajine. Hoci veľmi hanebne vyznievajú moje pravdivé fakty o našej konkrétnej pomoci Ukrajine v š čele so Zelenským z prvého dňa vojnového konfliktu! No sú reálne. . On prežíva v bunkroch na území Kyjeva a jeho rodina je-na pre agresora neznámom mieste. Opät a znovu a znovu vyzýva EÚ na konkrétnu vojenskú materiálnu pomoc a podporu. Kde sú PAtrioty, PáM Biden, Johson, Macron, Schulcz, Von Layeonová, Šefčovič.... @ comp ???!!!! . pridávam sa aj ja ako rovnocenný a slobodný svetoobčan i občan EÚ i pošetilého Slovenska. Zatiaľ iba deklarujúceho slovne pomoc Ukrajine a jej vojnou skúšaným obyvateľom , páni Heger, Nagy, Korčok, rétorka Čaputová@ comp. S vlakmi ste sa zachovali ako supoer zbabelci !!!! Ja som tro aspoň opísal a upozornil spoluobčanov SAR na formálnosť a deklaratívnosť pomoci sveta Ukrajine !!! Česť výnimkácm z Kanady, Austálie a Británie i susedeného Poľska... i Pobaltia.. B U D Í Č E K ,, bratia Slováci !!!

peosocJoikler Ivan Olejár, Prešov 25.2.2022. 4.50hod.

Ivan Olejár

Ivan Olejár

Bloger 
  • Počet článkov:  984
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som kritický, no zvyčajne naznačím, či priamo ponúknem riešenie problému. Rád totiž projektujem. Dokonca donedávna, kým ma neodstavili slovenskí demokrati, som ho aj vyučoval deti a školskú mládež veľmi aktívne. Presnejšie - učil som ju tvorivo mysleť, vyjadrovať a obhajovať svoje publikované názory, konanie a presvedčenie. To sa dnes v špinavom svete, nás dospelákov nenosí a hlavne nehodí. A preto som v malom školstve SR . dva roky pred dôchodkom dolietal až ták, že som sa komplexne zdravotne i osobnostne dezintegroval, po našom - zrútil Postupne sa uzdravujem a veľmi mi pri tom pomáha práve činnosť blogera. Fakt, že sa môžem s Vami podeliť o denne zažívanú realitu. Hlavne v SR! Som katolícky veriaci, absolvent 4 úspešných VŠ štúdií i držiteľ výučného listu v profesii stolár. Som aj laický teológ - absolvent RKCM bohosloveckej fakulty UK v Bratislave. Život ma neraz poriadne vyfackal , no náš Pán zároveň podržal. Vďaka Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu