reklama

Dôchodky a boj s chudobou na Slovensku

V dnešnom (sobota - 4.2.2023) poludňajšom vysielaní RTVS d sa rozoberala táto problematika. E. Tomášom a M. Krajniakom

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Šialenec Krajniak chce dať valorizáciu dôchodkov o pevnú sumu - 45€ pre každého dôchodcu Slovenska. To je model z Čiech. Je neprijateľný. Návrh ukráti dôchodcov, tvrdí Erik Tomáš.

Od 1. júla by sa mali dôchodky zvýšiť o 17%. Tvrdí E. Tomáš. Zvýšenie o 45€ by ukrátilo väčšinu dôchodcov Slovenska. Dobrý je návrh Hlasu o zvyšovaní dôchodkov v dvoch termínoch: k 1.7.2023 a k 1.1. 2024. Máme 1,1 milióna dôchodcov a 110.000 občanov s minimálnymi dôchodkami. To môže zostať - princíp subsidiarity - pri 13. a 14. dôchodku. Priemerný dôchodok je v súčasnosti 530€.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Minimálne dôchodky nech sa valorizujú od 1. 7. 2023. Podporuje návrhy i Jednota dôchodcov na Slovensku. Krajniak tvrdí, že zachovajú aj trinásty dôchodok.

Pre deti išla podpora z 93 na 400€ v rodinách. kde aspoň jeden z rodičov je zamestnaný a zarába aspoň tisíc eur, čo je ak j prípad Rasťa Mikloška. Zostanú pre dôchodcov aj vlaky zadarmo. Dotácie pre deti zostanú - na deň taxu - 1,3O€, čo je málo tvrdia Krajniak i Tomáš. Krajniak zrušil dotáciu na obedy od januára 2023. Farizej Krajniak. Deti sa už nestravujú v školskej jedálni. Trojnásobne viac stúpli prídavky na deti. Zo 72 na 200€. Daňovým bonusom dostanú menej samosprávy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mňa by stžl sociálny dôchodkový experiment križiaka za Sne rodina - Milana Krajniaka ročne 12x40€´=480€. Takisto manželku. Prišli by sme razom o 960€ v kalendárnom roku 2024. To je neprípustné. Veríme, že bude koncom roka 2024 už nová vláda, ktorá takéto neodôdnené zásahy na výške našich dôchodkov nikdy nepripustí. Naopak. že konečne dostaneme vyplatené riadne trináste dôchodky v plnej výške. Alebo nech sú o pevnú sumu s rešpektovaním princípov subsisiarity a prosociálnosti. Pán Boh vyslyš.

pozorovateľ Ivan Olejár; Prešov, 4. februára 2023;

Ivan Olejár

Ivan Olejár

Bloger 
  • Počet článkov:  984
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som kritický, no zvyčajne naznačím, či priamo ponúknem riešenie problému. Rád totiž projektujem. Dokonca donedávna, kým ma neodstavili slovenskí demokrati, som ho aj vyučoval deti a školskú mládež veľmi aktívne. Presnejšie - učil som ju tvorivo mysleť, vyjadrovať a obhajovať svoje publikované názory, konanie a presvedčenie. To sa dnes v špinavom svete, nás dospelákov nenosí a hlavne nehodí. A preto som v malom školstve SR . dva roky pred dôchodkom dolietal až ták, že som sa komplexne zdravotne i osobnostne dezintegroval, po našom - zrútil Postupne sa uzdravujem a veľmi mi pri tom pomáha práve činnosť blogera. Fakt, že sa môžem s Vami podeliť o denne zažívanú realitu. Hlavne v SR! Som katolícky veriaci, absolvent 4 úspešných VŠ štúdií i držiteľ výučného listu v profesii stolár. Som aj laický teológ - absolvent RKCM bohosloveckej fakulty UK v Bratislave. Život ma neraz poriadne vyfackal , no náš Pán zároveň podržal. Vďaka Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu