reklama

Aby vás prechádzka horou nevyšla moc draho... Alebo, poistenie na zásah Horskej služby

Chystáte sa na turistiku? Radi chodíte na hríby, ste poľovník, jazdíte na koni, venujete sa horolezectvu, horskej cyklistike, skialpinizmu, alebo sa len radi prechádzate prírodou?  Tak práve pre Vás je určený tento článok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)
Obrázok blogu
(zdroj: hzs.sk)

Viete o tom, že vo všetkých horských oblastiach na Slovensku bude na Vašu záchranu privolaná Horská záchranná služba(HZS)? V horách, dokonca aj na obyčajnej prechádzke, Vám aj banálne zranenie môže znemožniť návrat a Vy budete nútený privolať HZS. Podľa našich zákonov je každý jeden zásah HZS spoplatnený. Týka sa to všetkých osôb s výnimkou neplnoletých, a osôb ktoré nemajú spôsobilosť na právne úkony.

 Ako príklad môžem spomenúť prípad jedného z mojich klientov, ktorý si v Tatrách vyvrtol členok na frekventovanom turistickom chodníku. Jednoduchý zásah HZS ho vyšiel na 270€ a v prípade, že by nemal uzatvorené Poistenie do hôr, výlet by sa mu značne predražil.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dôležitý je však aj výber a nastavenie Poistenia do hôr. Existuje viacero možností poistenia.

  • Krátkodobé (už od jedného dňa), formou SMS, online, alebo aj priamo v horských strediskách.

  • Celoročné, taktiež rôzne formy. V tomto prípade však nemusíte myslieť na poistenie pred každým „výletom“ a samozrejme je tiež cenovo výhodnejšie. 

Štandardné poistenie do hôr zahŕňa hlavne pátranie, vyprosťovanie, základné ošetrenie a transport (aj letecký) po najbližší dopravný prostriedok zdravotníckeho zariadenia. Väčšina z našich poisťovní poskytuje poistné krytie do výšky max 20.000€ ,čo je vo väčšine prípadov dostatočné. Boli však už zaznamenané prípady, kedy táto suma dostatočná nebola. Zvlášť v prípade, keď je vyhlásené rozsiahle pátranie a je do neho zapojená aj letecká záchranná služba.

Takmer všetky poisťovne majú rozdelenú rizikovosť na „bežného turistu“ a „športovca“. Rozdiel je nielen v cene, ale hlavne v poistnom krytí. Do kategórie „športovcov“ zvyknem radiť okrem vyznávačov outdoorových športov aj hubárov a všetkých, ktorí sa zvyknú pohybovať mimo vyznačených turistických trás. Takýmto klientom doporučujem poistenie, ktoré pokrýva čo najširšie spektrum možných poistných udalostí, najvyššie poistné krytie alebo aj platnosť na celom svete. Toto však nenájdete v bežnej ponuke našich poisťovní.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Väčšina poisťovní dáva možnosť si pripoistiť aj nadštandardné služby, ako napríklad poistenie zodpovednosti za spôsobenú škodu, je možné poistiť si batožinu, atď...

Aj pri takomto zdanlivo jednoduchom produkte je dôležité sa poradiť zo špecialistom. Osobne odporúčam profesionála z HZS alebo profesionálneho finančného sprostredkovateľa , ktorý má skúsenosti s podobným typom produktov.

Možností je už naozaj mnoho. Treba si však vedieť správne vybrať a hlavne: NEZABUDNÚŤ SA PRED ODCHODOM DO HôR POISTIŤ.

Do hôr horského sprievodcu a na financie odporúčam finančného sprievodcu. Toho najlepšieho nájdete na FCB stránke Finančný sprievodca alebo na telefónnom čísle: 0907 748 038 Ivan Sládek

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
(zdroj: hzs.sk)
Ivan Sládek

Ivan Sládek

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Finančný sprievodca.Mojim cieľom, je vás bezpečne previesť všetkými nástrahami, ktoré na vás finančný trh prichystal. So mnou, sa vo svete peňazí nestratíte.S financiami pracujem viac ako 10 rokov a na rôznych pozíciach. Mám aj pomerne dosť skúseností s podnikaním a preto sa viem dobre orientovať vo viacerých smeroch. Medzi moje záľuby patrí najmä rozvoj osobnosti, príroda, jazda na koni a fascinuje ma skôr jednoduchý spôsob života. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu