Barcelona I.

V lete som strávila krásny jeden mesiac v tomto úžasnom meste a okrem iných veci mi ho bude pripomínať zopár receptov, ktoré som odkukala od svojej domácej.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Najviac mi zachutili skvelé podusené rajčiny, ktoré sme často mávali ako prílohu k nejakému mäsu. Na panvici v olivovom oleji podusíme na kúsky nasekaný cesnak (koľko nám chutí), iba chvíľku aby nezhnedol a potom do neho poukladáme priečne rozkrojené zrelé rajčiny, reznou plochou nadol. Ja ich zvyknem chvíľku predtým trošku posoliť. A potom už len prikryjeme a dusíme, kým sa rajčiny takmer celkom nerozpadávajú.

Podávame ako chuťovku k mäsu, alebo len tak – s čerstvou bagetou. V Barcelone som ich kupovala v malej pekárničke na rohu ulice, teplé, chrumkavé a voňavé. Ešte teraz sa mi zbiehajú slinky, keď si na ne spomeniem.

Ivona Mertusová

Ivona Mertusová

Bloger 
  • Počet článkov:  53
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Milovníčka škótskych teriérov a nevyliečiteľná gurmánka. Okrem lukostreľby a biliardu sa venuje aj cudzím jazykom a patchworku. Zoznam autorových rubrík:  škótsky teriérgastrona cestáchSúkromnésnookerlukostreľbapatchworkNezaradené

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu