Barcelona I.

V lete som strávila krásny jeden mesiac v tomto úžasnom meste a okrem iných veci mi ho bude pripomínať zopár receptov, ktoré som odkukala od svojej domácej.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Najviac mi zachutili skvelé podusené rajčiny, ktoré sme často mávali ako prílohu k nejakému mäsu. Na panvici v olivovom oleji podusíme na kúsky nasekaný cesnak (koľko nám chutí), iba chvíľku aby nezhnedol a potom do neho poukladáme priečne rozkrojené zrelé rajčiny, reznou plochou nadol. Ja ich zvyknem chvíľku predtým trošku posoliť. A potom už len prikryjeme a dusíme, kým sa rajčiny takmer celkom nerozpadávajú.

Podávame ako chuťovku k mäsu, alebo len tak – s čerstvou bagetou. V Barcelone som ich kupovala v malej pekárničke na rohu ulice, teplé, chrumkavé a voňavé. Ešte teraz sa mi zbiehajú slinky, keď si na ne spomeniem.

Ivona Mertusová

Ivona Mertusová

Bloger 
  • Počet článkov:  53
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Milovníčka škótskych teriérov a nevyliečiteľná gurmánka. Okrem lukostreľby a biliardu sa venuje aj cudzím jazykom a patchworku. Zoznam autorových rubrík:  škótsky teriérgastrona cestáchSúkromnésnookerlukostreľbapatchworkNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,093 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

36 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu