
Toto je presne typ zákusku, ktrorý vyhovuje mojim chuťovým bunkám - je aj krémový, aj ovocný a navyše veľmi jednoduchý.
Suroviny:
1 tortový korpus
2 pudingy Creme Olé (sú nutné, lebo ich netreba variť. Stačí vsypať do mlieka či smotany a potriasť. To je celé :-))
mlieko alebo smotana na šľahanie, prípadne ich kombinácia
rôzne ovocie podľa chuti
1 balíček priehľadnej alebo farebnej želatíny
šľahačka (nie je nutné)
Fotodokumentácia k receptu.
Postup:
Najprv si pripravíme ovocie. Všetko úhľadne nakrájame na plátky či tenké kolieska, drobné ovocie umyjeme. Potom do mlieka (prípadne smotany) v nádobke s uzáverom vsypeme pudingový prášok, uzavrieme a šejkujeme, kým necítime, že puding stuhol (môžeme použiť aj šľahač). Rozotrieme ho na pripravený tortový korpus a navrch vyukladáme ovocie. Želatínu si pripravíme podľa návodu na sáčku a vychladnutú ju ponalievame na ovocie.
Hotovú tortičku vložíme do chladničky a počkáme, kým všetko krásne stuhne. Nakoniec môžeme dozdobiť šľahačkou. Najlepšie chutí v ten istý deň.
Tortička je výborná v lete i v zime :-)