
Pôvodný recept:
* 1 plát vychladeného, ale nie zmrazeného lístkového cesta
* múku na posypanie pracovnej dosky
* 200 g mliečnej čokolády alebo Ľadové gaštany, nalámané na kúsky
* 250 ml šľahačkovej smotany
* 1 žĺtok
* 200g malín alebo ostružín
Postup:
Trúbu si predhrejeme na 200° C, teplovzdušnú na 180. Z cesta si na pomúčenej doske vykrojíme kruh o niečo väčší ako je forma na pečenie s priemerom 23 cm. Tú vyložíme cestom a okraje poriadne popritláčame. Dno poprepichujeme vidličkou. Dáme piecť, kým cesto nezozlatne, čo trvá asi 20 min. (Cesto trochu vybehne, nezľaknite sa. Po naliatí čokoládovej hmoty zase pekne poslušne klesne.)
V kastróliku za stáleho miešania zohrievame čokoládu so smotanou, až sa hmota celkom rozpustí. Zmes stiahneme z ohňa, trochu z nej pridáme do misky s rozšľahaným žĺtkom a poriadne rozmiešame. To potom vlejeme späť do čokolády a ešte asi minútu povaríme. Krém nalejeme na upečený korpus, necháme vychladnúť a potom odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.Koláč podávame ozdobený ovocím.
Ja som recept trochu vylepšila tým, že som miesto mliečnej čokolády použila kvalitnejšiu francúzsku tmavú čokoládu na varenie a koláč som neozdobila ovocím, ale čerstvo ušľahanou šľahačkou bez cukru.