Zimná dobrota

Škorica okrem toho, že je chutná, podporuje imunitný systém a tak sa práve v tomto čase bude hodiť môj obľúbený recept na škoricové kuriatko.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Niekto si teraz povie, že predsa nebude jesť kura na sladko J Ale omyl, nebudeme používať škoricový cukor, ale škoricu ako koreninu. Tak sa pozrime, či v špajzke máme všetko, čo bude treba:

(množstvá sú len orientačné, ja to zvyknem variť tak “od oka”)

1 kura, 750 g zemiakov, 2 cibule, 10 strúčikov cesnaku, 1/8 masla, 1 šálku kečupu, 1 dl vody, mletú škoricu, soľ, vývar (nemusí byť)

Kura rozdelíme na porcie, posolíme ich a posypeme škoricou (kto zvládne, môže si mäsko v škorici doslova obaliť, ale odporúčam najskôr vyskúšať s menším množstvom). Surové zemiaky a cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak na plátky. Do pekáča dáme vrstvu zemiakov, potom vrstvu cibule, osolíme, posypeme cesnakom, navrch poukladáme porcie kurčaťa a obložíme ho kúskami masla. Celé podlejeme vodou a dáme na 20 minút piecť do trúby, zakryté pokrievkou alebo alobalom. Potom odkryjeme, kura vyberieme, kečup zmiešame s vývarom a zmesou polejeme zemiaky, premiešame ich, vložíme kúsky kurčaťa späť a dopečieme odokryté.

Ivona Mertusová

Ivona Mertusová

Bloger 
  • Počet článkov:  53
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Milovníčka škótskych teriérov a nevyliečiteľná gurmánka. Okrem lukostreľby a biliardu sa venuje aj cudzím jazykom a patchworku. Zoznam autorových rubrík:  škótsky teriérgastrona cestáchSúkromnésnookerlukostreľbapatchworkNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

107 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

105 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu