Niekto si teraz povie, že predsa nebude jesť kura na sladko J Ale omyl, nebudeme používať škoricový cukor, ale škoricu ako koreninu. Tak sa pozrime, či v špajzke máme všetko, čo bude treba:
(množstvá sú len orientačné, ja to zvyknem variť tak “od oka”)
1 kura, 750 g zemiakov, 2 cibule, 10 strúčikov cesnaku, 1/8 masla, 1 šálku kečupu, 1 dl vody, mletú škoricu, soľ, vývar (nemusí byť)
Kura rozdelíme na porcie, posolíme ich a posypeme škoricou (kto zvládne, môže si mäsko v škorici doslova obaliť, ale odporúčam najskôr vyskúšať s menším množstvom). Surové zemiaky a cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak na plátky. Do pekáča dáme vrstvu zemiakov, potom vrstvu cibule, osolíme, posypeme cesnakom, navrch poukladáme porcie kurčaťa a obložíme ho kúskami masla. Celé podlejeme vodou a dáme na 20 minút piecť do trúby, zakryté pokrievkou alebo alobalom. Potom odkryjeme, kura vyberieme, kečup zmiešame s vývarom a zmesou polejeme zemiaky, premiešame ich, vložíme kúsky kurčaťa späť a dopečieme odokryté.