reklama

Aj taká bola MHD

Komická. V Banskej Bystrici začali jazdiť Zvolenčania. Cestovný poriadok nebol. Ľudia meškali do práce. Trolejbusy zrušili. Snehu bolo "na cárach".

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)
Trolejbusy, ktoré v januári 2006 prestali premávať, dnes opäť jazdia v našom meste.
Trolejbusy, ktoré v januári 2006 prestali premávať, dnes opäť jazdia v našom meste. (zdroj: Web)

Za nového prevádzkovateľa MHD v Banskej Bystrici schválili SAD Zvolen. Bolo to na prelome rokov 2005/2006. Autobusy, ktoré nahradili trolejbusy jazdili neoznačené. Vodič nepoznal trasu, nevedel, kde má zastávky.

Zvolen nemal dostatok autobusov na prevádzkovanie MHD v Banskej Bystrici. Autobusy začali chodiť rôzne. Na zastávke namiesto červeného MHD autobusu zastavuje modrý prímestský autobus s nápisom Spišská Nová Ves. Ľudia nastupujú. Vodič sa otáča so slovami: "Ľudia, ja som zo Spišskej. Poďte mi ukazovať kam mám ísť, kričte na mňa tam, kde mám zastaviť."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zvolenčania sťahujú autobusy odkiaľ môžu. Vodičov na určité obdobie sťahujú do Bystrice, nocujú v ubytovniach. A tak v meste jazdia trebárs aj popradské diaľkové autobusy.

Ľudia na zastávkach v zime, v čľapkanici /snehu bolo neúrekom/ čakajú dlhé hodiny. Autobusy neboli označené číslom, keďže to boli diaľkové linky stiahnuté z iných miest. Vodič otvára dvere a zakričí: "Som číslo šesť." Tlupa sa mu nahrnie dnu.

Prichádza ďalší autobus. Vpredu má ručne na kartóne napísané číslo deväť, zboku z kúska krabice vloženej do okna trčí číslo tri. "Pán vodič, ste trojka, alebo deviatka?" "Nevidíte, že deviatka", zvolá vodič. Ľudia na tejto zastávke nenastúpia, čakajú totiž na trojku. Na ďalšej zastávke nastupuje pani, v ruke má cestovný poriadok. Ukazuje ho vodičovi. "Pán vodič, pozrite, ste trojka, podľa platného cestovného poriadku." "Ahá", vodič prekrýva číslo deväť vpredu na číslo tri a pokračuje ďalej v jazde. Po ľudí, ktorí čakali na predošlej zastávke na trojku sa už nevrátil.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aj takto sme cestovali ...

Petra Jamrichová

Petra Jamrichová

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáMesto pod UrpínomO životeCestopisyPolitika

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu