reklama

Zase to "nabudúce"...

Tento krát to zvládnem.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Napriek mojej batožine, ktorá predstavuje drobný handicap, sebavedome hodím posledný kuk do zrkadla a odchádzam. Prvý drobný problém zaznamenám hneď vo výťahu, v ktorom sa nedokážem otočiť s kufrom, notebookom a kabelkou a ešte pri tom aj tlačiť dvere a prekonať schodík, ktorý zastavením výťahu vznikol. Celkom by ma zaujímalo, ako sa do týchto hotelov sťahuje nábytok. Drobné zaváhanie ma predsa nemôže rozhodiť. Pokračujem....

Vonku ma riadne ofúkne, fúúúha, nejako sa nám pokazilo počasie, ešte aj prituhlo. Päť minút chôdze do podzemia metra sa mi zdá nekonečných. Každú chvíľu si trafím rúčkou kufra do stehna, tam už mám "služobnú" modrinu. Úsmev pomaly primŕza, zima mi však nie je, môj náklad ma dostatočne zohrieva. Okrem toho mi ten za....tý notebook stále zoskakuje z ramena....Už len prekonať „zopár" schodov a som v metre. Samozrejme je narvané, veď je streda ráno a všetci sa hrnú zvyšovať HDP krajiny, ktorá sa už nejakú tú chvíľu zmieta vo vládnej kríze. Keď si dostatočne širokými lakťami a pár správnymi ranami kufrom vybojujem svojich 10 centimetrov štvorcových na státie, svet je zase na chvíľu krajší. „Schuman, correspondance a la ligne 12..." Lakťový súboj von, ten je väčšinou oveľa ťažší. Našťastie, tu sú všetky schody pohyblivé a tak sa bez väčších problémov dokolečkujem až na zastávku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ten vietor nejako zosilnieva, 7 minút do príchodu autobusu trávim neustálym presviedčaním notebooku, že má visieť na ramene, lovením lístka z kabelky, smrkaním a pozeraním na hodinky. Konečne prišiel. Šofér mal asi zlé ráno, ide s nami ako s hnojom. Držím sa oboma rukami, náklad mám zložený na regáli na kufre a napriek tomu mám značný problém udržať sa v zákrutách na nohách. Po tridsiatich minútach mám raňajky v krku, ale našťastie už vidím vežu. Hurá.

Vystúpim z autobusu...fijúúú...... už len kúsok.....fííííííjúúúúúúú.... Na check-ine odovzdám kufor, nikdy som ho nevidela radšej odchádzať do útrob lietadla. Cez bezpečnostnú kontrolu sa nejako premotám, všetko čo tam zo mňa vyzliekli a povyťahovali mi z tašky hodím na prvý voľný rad sedadiel, aby som sa nejako skonsolidovala. A v tom ju zbadám.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zase je tu. Vznáša sa so svojou maličkou kabelkou podľa poslednej módy na ramene, každý vlas presne na svojom mieste, dokonalý make-up, ľahká bundička (zjavne jej nie je zima), dlhé štíhle nohy ešte predĺžené vysokými opätkami, v ruke jedna papierová taška D&G s nejakou polopriesvitnou handričkou, na hlave obrovské slnečné okuliare, úsmevy na všetky strany. Už ju vidím ako po vystúpení z lietadla zloží z batožinového pásu malý titánový kufor a vonku ju čaká partner s ružičkou..... Proste, môj sen o cestovaní.

Len letmo zahliadnem svoj odraz v najbližšom výklade. Z kabelky mi trčí bordel, lebo chceli vidieť jej obsah do najmenších detailov, účes a la začínajúci orkán, zimná bunda po kolená, ktorá ma bude pred skutočnou zimou chrániť až na druhej strane letu, z technických dôvodov zásadne nenosím na služobky opätky, make-up poškodený neustálym smrkaním a slzením vo vetre, v ruke notebook ťažší a ťažší každým krokom a na úsmevy mi nezostáva energia. Na druhej strane ma bude čakať tak akurát ufrflaný šofér linkového autobusu a potom pár vekslákov na Nivách. Niekde proste robím chybu.....ale kde???

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na šťastie je koniec roka a ja mám na nácvik a nové vybudovanie sebavedomia na ďalší cestovací pokus celý mesiac.

Máte ešte chuť cestovať on business? Odporúčam špeciálne pre pozície „holka pro všechno"....

Jana Balážová

Jana Balážová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

No, som to proste ja... Zoznam autorových rubrík:  z listovMišenkaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu