reklama

Bilancia jednej silvestrovskej noci

Tisíc vyčíňajúcich mužov s „utečeneckým pozadím“, 121 podaných trestných oznámení, 16 podozrivých. A ďalšie odhaľujúce informácie z policajnej správy, ktorá unikla a bola zverejnená na nemeckom portáli.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (131)

Množstvo sexuálne obťažovaných žien, okradnutých ľudí a vystrašených občanov. To je výsledok nemeckej pohostinnosti, silvestrovskej oslavy v Kolíne nad Rýnom a vďačnosti tých, ktorí hľadali lepšie miesto pre život. Podľa spomínanej správy, vyčíňajúci gauneri trhali pred očami policajtov povolenia k pobytu so slovami, že veď zajtra dostanú ďalšie. Vyhrážali sa policajtom, aby sa k nim správali slušne, pretože sú tam na pozvanie „Frau Merkel“. Viacerí policajtov obkľúčili a znemožnili im zasahovať tam, kde to nemeckí občania potrebovali. Pred očami jedného otca sexuálne obťažovali jeho 15-ročnú dcéru a jemu znemožnili ju brániť. Jedna 17-ročná študentka sa nevedela dostať zo silvestrovskej akcie domov, pretože sa v dôsledku tejto situácie nedostala na vlak. Ďalšia z obetí tvrdí, že sa ráno vybrala s kamarátkami a priateľom na stanicu. „Keď sme prišli na stanicu, veľmi nás prekvapila skupinka, ktorú sme tam stretli,“ opísala. Túto skupinku podľa nej tvorili výlučne mladí muži. Keď okolo nich prechádzala, začala sa pravá nočná mora. „Najprv som cítila ruku na zadku, potom na prsiach a potom všade. Hoci sme kričali, vôbec sa nezastavili. Bola som zúfalá. Ešteže som na sebe mala nohavice a sako,“. „Inej mladej dievčine zas mladí muži roztrhli pančuchy aj spodnú bielizeň. Mnohí svedkovia hovorili o gangoch mužov, ktorí sa im smiali, ťahali ich za vlasy a oplzlo na nich pokrikovali. Istý policajný zdroj dokonca uviedol, že na stanici došlo aj k znásilneniam.“ To je len zopár prípadov zo slávnostnej silvestrovskej oslavy.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nemecká polícia sa to všetko snažila ututlať, no zabudli zrejme, že existuje internet. Na facebookovej stránke Nett-Werk Köln začala prebiehať čulá diskusia a zdieľanie si informácií a zážitkov dotknutých osôb – sexuálne obťažovaných žien a okradnutých ľudí. A výsledok? Zrušená facebooková skupina! Túto síce neskôr obnovili, no bez možnosti na nej diskutovať alebo akokoľvek prispievať. Zrejme pre zlepšenie bezpečnosti občanov Kolína, ku ktorým prispela aj jeho primátorka, Hentriette Reker. Tá prišla po piatich dňoch od incidentu so skvelými radami a nápaditými odporúčaniami. Samozrejme pre ženy, nie pre násilníkov. Takže, milé dámy, v záujme svojej bezpečnosti, nechodievajte von samé, ale v skupinkách. A dodržiavajte odstup od druhých na dĺžku jednej ruky a zbytočne neprovokujte. Ísť sa totiž na silvestrovskú oslavu zabaviť do mesta má byť v slobodnej a demokratickej krajine nebezpečie a provokácia. Nuž, čo dodať?? Snáď len niekoľko otázok. Čo ak toto nebude stačiť? Príde odporúčanie nenosiť minisukne a priliehavé tričká. A ak ani to, tak sa budeme zahaľovať? A ak ani to, budeme chodiť von len v sprievode svojich mužov alebo policajtov? A ak ani to, tak nebudeme chodiť von vôbec? Nebudeme organizovať koncerty, športové podujatia ani iné spoločenské akcie, aby sme sa nevystavovali nebezpečiu a neprovokovali? A keď o tom budeme nahlas hovoriť, budeme označovaní za nacistov a xenofóbov?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nech ma prosím nikto nepresviedča, že tých tisíc vyčíňajúcich mužov je osobné zlyhanie jednotlivcov a že invázia utečencov tak, ako sme jej svedkom za uplynulý rok, je pre Európu príležitosťou a hospodárskym benefitom. Nech mi nikto netvrdí, že žiadne riziká Európe nehrozia a že sme pripravení to zvládnuť a týchto ľudí integrovať. Nie sme. Európa nie je pripravená na stret tak rozdielnych kultúr a nie sme pripravení ani na to množstvo, pretože ako vidíme, aj masa povzbudzuje k výtržnostiam. A ak o tom chce niekto polemizovať, nech sa ide spýtať tých mladých dievčat a ich rodičov, čo „mali tú česť“.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nie som rasista, nacista, xenofób ani žiadny iný „ista“. No za jednu z najvyšších hodnôt považujem slobodu. Získali sme ju veľmi ťažko a po dlhej dobe. Udržať ju je možné len existenciou a dodržiavaním pravidiel. Ich ignorácia alebo dokonca anarchia ju môžu výrazne obmedziť alebo dokonca zlikvidovať. Kedy Angela Merkelová pochopí, že mlčať o problémoch alebo kŕmiť ľudí frázami o tom, ako to zvládneme, ako je to pre nás príležitosť a ako je u nás každý vítaný, vedie nie len k strate slobody, ale hlavne k strate bezpečnosti? Koľko takých Silvestrov ešte musí prísť, aby sme pochopili?

Doplnené 8.1.2016, 11:12

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Preložená policajná správa z nemčiny
 

Jana Kiššová

Jana Kiššová

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som podpredsedníčkou strany Sloboda a Solidarita, poslankyňou Národnej rady SR a predsedníčkou Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti.Vážim si ľudí, prácu, život a za najvyššiu hodnotu v každej jeho oblasti považujem slobodu. Rovnako ekonomickú aj osobnú. V strane sa venujem hlavne podnikateľskému prostrediu a jeho zjednodušovaniu. Mojím cieľom je odbúrať z neho nezmyselné povinnosti, finančnú záťaž, byrokraciu a škodlivé bariéry. Poukazujem na potrebu rovnakého metra pre štát a podnikateľov a potrebu podporovať strednú vrstvu. Som presvedčená, že sú to nevyhnutné podmienky na to, aby sa na Slovensku oplatilo pracovať, podnikať a žiť. Venujem sa aj téme eutanázie, o ktorej verím, bude raz realitou aj na Slovensku. O tomto všetkom píšem. Verím, že aj moje príspevky si tu nájdu svojich čitateľov a teším sa na konštruktívnu diskusiu :-). Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu