reklama

Zvieratá sa chovajú, ľudia sa správajú

Pán Mojžiš. Ale nie o tom som chcel. Slovensko má skúsenosť s dvoma totalitnými režimami v minulom storočí. Oba režimy zneužívali pre svoje ciele deti a mládež. Stačí si spomenúť na povinné členstvo v pionierskych organizáciách a propagandu na školách.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Deti a mládež sú najľahšie manipulovateľní. Deti pre svoju dôveru, mládežpreto, že rýchlo vzbĺkne. Nie je náhoda, že nacisti mali medzi študentamiveľkú podporu. A preto sme si z minulosti zobrali jedno zásadné poučenie.Politika (a politik) do škôl nepatrí!

Spomínam si na svoje školské časy, kde nás učitelia upozorňovali, že opolitike sa na školách rozprávať nebude. Až na výnimky tento príkaz dodržiavali.Tak to bolo správne. Tak to má byť.

Dnes vieme, že na Slovensku sú novinári, ktorých si kúpili. A že si priamo s politikmi dohadujú, o čom budú v novinách písať. Preto je požiadavkana úplné oddelenie novinárčiny od politickej činnosti na mieste. Ako nikdy predtým.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Martinovi Mojžišovi striktné oddelenie politickej činnosti od akademickej anovinárskej pripadá čudné. Vraj je to nezmysel. Čuduje sa, prečo by ho mali z časopisu .týždeň a z matematicko fyzikálnej fakulty vyhodiť.

Nuž hovorí to naša historická skúsenosť. Ak chce byť Martin Mojžiš verejným činiteľom, nech dobrovoľne odíde zo žurnalistiky a z akademickej sféry.

Ján Bodnár

Ján Bodnár

Bloger 
  • Počet článkov:  48
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Živím sa písaním. Zoznam autorových rubrík:  Knihy101010101010janeObčianske zrkadloSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu