reklama

Exminister sa väzenia neobáva

Kauza emisie dostala v týchto dňoch nový rozmer. Úrad boja proti korupcii začal trestné stíhanie pre porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku a pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Špeciálna prokuratúra potvrdila, že štát na obchode prerobil 66 miliónov eúr. Konkrétnemu obvinenému by malo hroziť až 20 rokov väzenia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

V tejto súvislosti ma zaujalo vyjadrenie exministra Jána Chrbeta: - Klamal by som, keby som nepovedal, že sa nebojím väzenia.

Domnievam sa, že ak niekto nerozpráva, nemôže klamať. Iba ak telom ako pri nejakom športovom zápolení. Ján Chrbet však prehovoril a preto sa mu, aj keď zrejme nechtiac, podarilo oklamať novinárku Pravdy. Rovnomenná spravodajská webová stránka uverejnila článok Márie Mihálikovej pod názvom Bývalý minister Chrbet sa obáva väzenia. Pán exminister však tvrdí pravý opak. Veď keby nepovedal, že sa nebojí, vtedy by klamal. Skutočnosť, že sa naozaj neobáva straty slobody, potvrdzuje jeho ďalšie pomerne suverénne vyjadrenie v štýle slova do bitky: - Nech dokážu, že ako minister som porušil právomoci verejného činiteľa.

Ján Chrbet sa väzenia nebojí a to je pre všetkých slušných a čestných občanov Slovenska zlá správa. Pán eximinister zrejme vie, že súčasná vládna koalícia záujem objasniť kauzu emisie nemá. Podarená trojka si to podelila naozaj celkom pekne: jeden vyrába kauzy, druhý ovláda políciu a tretí súdnictvo. Pomery pre výhodné kšefty a zaručenú beztrestnosť priam ako stvorené. O tom, že pozadie podozrivého obchodu so slovenskými emisiami sa nikdy nepodarí odhaliť, sú napokon presvedčení aj ľudia zo švajčiarskej verejnoprávnej televízie SF, ktorí o kauze natočili u nás reportáž.

Pán exminister svoj pocit istoty a bezpečia vysvetľovať nemusí. Takmer všetci mu rozumieme veľmi dobre.

Ján Bunčák

Ján Bunčák

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Evanjelický farár - v súčasnosti žije a pôsobí v Trenčíne. Zoznam autorových rubrík:  CirkevPolitikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu