reklama

Voľby s príchuťou Gorily

Slovensko žije kauzou Gorila už nejaký ten týždeň. Predčasné voľby sú tu pomaly už o mesiac a tlak verejnosti, ktorý je oprávnený sa stupňuje. Osobne si však myslím, že veľké znovuzrodenie kauzy Gorila a predčasné voľby majú toho spoločného viac než by sa zdalo. Môžeme sa dokonca domnievať, že ak by neboli predčasné voľby možno by pán Sulík a spol. všetci spokojne a pokope vládli či nevládli ďalej v ich modro-zelenej koalícií  a kauza Gorila by ostala v zabudnutí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Preto ma skutočne zarážajú správy o tom, že Sulík vedel o Gorile už pred tým než zasadol do koalície zo stranou SDKÚ. Ale zrejme platí staré známe porekadlo: Vrana k vrane sadá rovný rovného si hľadá. Veď napokon, máme tu i dokument Sasanka, kde predovšetkým figuruje predseda strany SaS Richard S. Dosť dobre ma preto pobavila i jeho samotná účasť na proteste Gorila a tvrdenie, že si nerobí kampaň :D.

V súčasnom boji o hlasy voličov sa uchádzajú i novovzniknuté strany. Často sa tvária ako tí najlepší, ktorí na Slovensku urobia poriadok a zabezpečia lepšiu životnú úroveň pre nás všetkých. Ale opäť by som použil staré známe: Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú. Uviedol by som preto aspoň dva príklady. Strana 99 % famózne ba až grandiózne „masíruje" voličov. Neviem či brainwashing je to správne slovo, ale je to naozaj sila. Otázne je však financovanie tejto mega kampane ako i ľudia, ktorí stoja v pozadí.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Druhý príklad, ktorý by som chcel uviesť je strana kontroverzného nového politika Igora Matoviča. Pán Matovič je postavou, ktorá sa zviditeľnila predovšetkým v kauze, kde jemu ako i ďalším poslancom z SaS a Iniciatívy Obyčajní ľudia mali ponúknuť úplatok vo výške 20 mil. €. Napokon sme sa však dozvedeli, že to bol len žart. Mne to moc smiešne nepríde, ale ľuďom blízkym Igorovi Matovičovi asi áno. Kandidátna listina Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti teda zrejme bude plná vtipných ľudí.

Na záver by som sa chcel opäť dostať ku kauze Gorila ako i k blížiacim sa predčasným parlamentným voľbám. Preferencie KDH ako nového lídra pravice, čo potvrdzujú i posledné predvolebné prieskumy, sú famózne. A azda neprekvapili len mňa. Musia si len dávať pozor, aby ich neprekročil možno „budúci líder pravice" obyčajný Igor Matovič :D. Avšak nechcem „maľovať čerta na stenu".

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď už som spomenul i nového lídra pravice KDH, myslím si, že má schované ešte jedno „eso" v podobe ministra Lipšica. A minister Lipšic má ešte väčší tromf v podobe kauzy Gorila, ktorú spoločnosť vníma dosť citlivo. Myslím si preto, že do volieb sa ešte uskutoční top tlačovka ministra Lipšica s krycím názvom: Nové skutočnosti v kauze Gorila. Kedy sa možno dozvieme aj niečo nové, alebo to bude aspoň s „pekným obalom". Otázne je i to, kedy by to bolo najvhodnejšie ... dva týždne pred voľbami, týždeň pred voľbami ?... Veď voľby sú už za rohom a každé percento navyše je dobré.

Janči Horváth

Janči Horváth

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent vysokej školy, ktorý sa zaujíma o dianie okolo seba :D Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu