reklama

Realita. A ešte tá vymyslená

Niekedy mi tak napadne... Koľko ľudí v tomto okamihu si práve vyznáva lásku (slušne zaonačené sexujú), čo teraz robí Britney Spears, ako sa cítia domorodci v Afrike, koľko nemocníc prijalo tehotné ženy, ktoré už majú namále,... Je to super, keď viete, že niekde inde prebieha x iných situácii, kde jedni plačú, druhí sa smejú, zomierajú a rodia sa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Každé okno v panelákoch svieti inak, nie je to iba farbou žiarovky, či záclon. Svietia inými ľuďmi, inou atmosférou.

Najlepšie je na tom to, že si môžete predstaviť čokoľvek. Môžete si reálne zobraziť životy druhých v obývačkách a vami nadizajnovanými. Fascinujúce. ..tam na päťke sa práve rozbilo sklo, na štvorke už plánujú výzdobu vianočného stromčeka... Môžeme im kradnúť dialógy, prispôsobovať ich obsah tomu, čo nám chýba. Môžeme si trebárs vymyslieť svoj život.

Som doma a je mi zima. Klasika. Mama so zápalom dýchacích ciest leží v obývačke. Ja nerobím nič. Mrhám dobrovoľne svojím časom a som pri tom sama sebou. Z počítača si vyberiem seriál a dám play. Začala som pozerať nový. Celkom to ujde až na tri holé ženy v každom jednom diely. Väčšinou sú iné. Tie ženy. Aj ja som chorá, „hádam nechytíme prasacinu", hovorím si. Veď nechceme predsa zomrieť. Brat je so svojou, zatiaľ dvojčlennou, rodinkou doma. Trávi plnenú papriku od manželky. Jedol ju asi o jednej, tak to ešte chvíľku môže trvať. Keď dotrávi, dá si chleba, jeden, dva, možno tri krajce. S cibuľou na chladné a zlé časy. Aj ja ju používam ako placebo na to svinstvo, na tú chrípku, na tú, prasaciu. Všade jej je, bojím sa... Btw, Fica ešte máme. Stále ho máme a vážime si toho. Lebo vieme, že ho za krátko nemusíme mať. To je tá vzácnosť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Presúvam sa z tadiaľto a smerujem do teplého domu, s vymaľovanými stenami a pekne urobenou fasádou. Nie sme tam iba my dve s mamou. Je tam môj brat so ženou, môj muž a niekoľko našich spoločných detí. Mama sedí na gauči s otcom, ktorému je konečne dobre. Vyliečil sa z rakoviny. Zázrak. Už ani nekričí, nenadáva a nie je zlý, naopak. Zázrak. Ja sa rozprávam s bratom a rozoberáme politickú situáciu. Fica nezvolili! Smejeme sa a nechápeme. Žeby sme dostali rozum v tomto roku? Nech nám len vydrží..

Ešte stále žiť v roku 2022 je obrovský úspech. Každý si ho zapisuje do životopisu. Prežili sme všetky typy chrípok, nič nás už len-tak neskolí. Teraz si žijeme celkom slušne. Ja pracujem pre úspešné vydavateľstvo, brata povýšili, doma i v práci. Moja švagriná je na materskej s druhým dieťaťom. A tak. Mama dôchodkuje. Fica niet, vianočné príspevky tiež nie, za to však demokracia v plnom prúde. Nič sa nevybieluje. Bulvár ešte existuje, stále mláti svoje obete, no mama ho napriek tomu kupuje. Už jej to nezazlievam, treba čítať všetko.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A takto to je a asi nebude. Chápete?

Katarína Jančovičová

Katarína Jančovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Potrebujem vedieť kto som a čoho som schopná Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu