reklama

Ako bolo na priemernej Rudave

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

 

Cez víkend som bol na Rudave, čím som si naplnil kvótu jeden festival ročne. Aj keď... ono spojenie športovo-hudobný festival je pre mňa osobne kombinácia dosť podivná. Beriem, športovo sa vyžiť je fajn vec, lenže pri pohľade na „profesionálov" ma všetky podobné nápady prešli. Tak čo potom? Hudba? To pravé orechové začína až navečer, predsa ide o slovenský festival so slovenským zastúpením a len občas sa sem tam mihne zahraničný interpret, väčšinou z ďalekého Česka.

Možno už tak trochu starnem, možno to bolo tým, že som sa nechcel strieskať hneď ako prasa (bez pardónu, teda ak to beriete tak, že išlo AJ o hudobný festival), ale postupne (a zároveň potupne) si uvedomujem, že to bolo možno aj prostredím. Nebude to o mojom okolí, so správnymi ľuďmi sa dá správne zabaviť všade, čo je i dôvod môjho výskytu na Rudave, no celá Rudava pre mňa predstavovala jeden veľký predĺžený víkend, kedy v niektorých momentoch netušíte, čo máte vlastne robiť. A tým pádom som zistil, že spojenie športovo-hudobný festival je len skrytým názvom pre chatu/táborák kdesi, kde bude hrať hudba. Ani ryba, ani rak.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Teraz si však predstavte človeka, ktorý je zvyknutý aspoň niečo robiť a k rannej káve si po 3 hodinách spánku jednoducho chce prečítať aspoň noviny. Lenže nič. Rudava bola odrezaná od klasického sveta, kde by si mohol človek, ktorý sa ide zabaviť na festival, dopriať i trochu doobednajšieho „kultúrneho" vyžitia sa. Dobre, vzal som si Žurnál, lenže skutočný dôvod je niekde inde. Akoby som sa ocitol na mieste, kde sa zastavil čas. Rozdelený tábor na športovcov (to sú tí, ktorým ani 10 hodín na slnku nestačilo a metajú sa do piesku za loptou) a hádzanárov (to sú tí, ktorým vyschnuté hrdlo napovedá, že čo sa piť dá, to sa vypije) bol až príliš striktne viditeľný. Akákoľvek forma zábavy či inej činnosti sa tak automaticky dostáva do autu. Tým som zistil jednu vec. Rudava nie je festival pre mňa. V iných prípadoch by som možno aj ľutoval, že som nezostal tam a tam dlhšie, že som si nevypočul to a to, prípadne neskúsil tamto a hento. Hádžem na to bobek, nabudúce budem múdrejší. Teda hodím za hlavu všetky predsudky a vyberiem sa cestou prvého dňa... ono do stanového mestečka som s partiou prišiel už vo štvrtok a bolo... no ráno už tak dobre nebolo. Zabite ma za to, ale tam kde aj pes skapal, neostáva nič iné ako ho skúsiť oživiť ohnivou vodou.

Ján Kordoš

Ján Kordoš

Bloger 
  • Počet článkov:  47
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent Fakulty Elektrotechniky a Informatiky v BAEditor-in-chief Hry.Sme.ska večný frfloš Zoznam autorových rubrík:  Hry.sme.skHerné témyFilmové NErecenzieDebilníčekSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu