reklama

Ficovo uhlie

Niektorým prehláseniam skutočne nerozumiem, hoci ide o nášho premiéra. Budem sa tváriť, že nič proti nemu nemám, veď by som si aj tak v ničom nepomohol. No dnes keď po fáraní začal aj tárať, povzdychol som si a začal znovu rátať, koľko budem ešte ja musieť zotrvať v tomto štáte, respektíve funkčné obdobie tejto vlády.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)

Ak niekto prehlási, že máme zásoby uhlia do roku 2030 a následne ťažbu ešte podporíme, nemá v hlave všetko v poriadku. Istotne, trieda robotníkov sa dotáciám len a len poteší a Fico si znovu získal úplnou kravinou nových ľudí. Za akú cenu? Ochrana prírody asi Ficovi nič nehovorí. Okolité krajiny ustupujú od podobných zdrojov energie, ktoré devastujú všetko naokolo, menia charakter krajiny a vlastne vyciciavajú rodnú zem. Alternatívnych zdrojov je ohromné množstvo. Samozrejme, sú ekologickejšie, návratnosť nie je v priebehu 4 rokov (čiže obdobie vládnutia), ale ide o budúcnosť. To, že v roku 2030 už nebudú môcť naše deti ťažiť uhlie, Fica vôbec, ale skutočne vôbec netrápi. Pripadá mi to, že ten človek ma neskutočne obrovské klapky na očiach, ktoré sú limitované ďalšími voľbami. Dovtedy si nájsť priaznivcov v početnej robotníckej skupine a dokazovať, že mozole na rukách sú jediným dôkazom o skutočnej práci. Ktorý z európskych štátov sa orientuje týmto smerom? Ktorý neinvestuje do alternatívnych zdrojov tak ako my? Dá sa využívať všetko: vietor, slnko, biomasa, odpad zo spracovania dreva... to sú len tie „grínpisácke". Ale nie, my sa musíme usmievať so zafúľanou tváričkou v montérkach v bani. Dúfam, že ten pán má aj svedomie a aspoň niečo ho trápi. Naša energetická stratégia nemá budúcnosť. Nič proti Ficovi, ale začínam byť presvedčený, že on je na tom rovnako. Jediný kladný bod, o ktorý sa môžem oprieť je fakt, že sa mám na čom zasmiať. Aj keď mi to veľmi vtipné nepripadá. Vlastne to je dôvod, prečo som prestal čítať noviny. Toľko smiechu by jeden neuniesol.

Ján Kordoš

Ján Kordoš

Bloger 
  • Počet článkov:  47
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent Fakulty Elektrotechniky a Informatiky v BAEditor-in-chief Hry.Sme.ska večný frfloš Zoznam autorových rubrík:  Hry.sme.skHerné témyFilmové NErecenzieDebilníčekSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu