reklama

Trampoty s prechodom na iPhone OS 3.0

Ako jeden z vývojárov som mal možnosť vyskúšať betu nového operačného systému pre iPhone niekoľko týždňov predtým ako sa k nemu dostali bežní zákazníci. Veľmi ma to nelákalo, ale keďže som práve v tom čase vydával dve hry na App Store, musel som si ho nainštalovať, aby som sa uistil, že všetko správne funguje aj na novom OS. Všetko prebehlo hladko až kým...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Potreboval som si na iPhone niečo súrne pozrieť a ako naschvál sa práve teraz na mna začala usmievať ružovučká obrazovka s USB káblikom a iTunes ikonkou. "Oh FSM, za čo ma tresceš?" pomyslel som si a vyplašený som sa dal do googlenia. Vysvitlo, že beta verzia OS má dátum platnosti. Ok, beriem, no mohol mi to aspoň pár dní vopred oznámiť. Žiadne strachy, pomyslel som si, updatnem a všetko bude ako má. Naivka...
1. krok - Update cez iTunes na macbooku. Pichnem iPhone do USB, kliknem na Update a čo to? iTunes zahlási, že ráčim mať najnovšiu verziu. Páni inžinieri z Apple zrejme zabudli zmeniť číslovanie finálnej verzie. Pekné od nich.
2. krok - Google poradil skúsiť downgrade, skúsil som teda nainštalovať staršiu verziu iTunes, no downgrade sa z neznámych príčin nekoná. Chybová hláška bez veľkej informačnej hodnoty. Google radil samé nerelevatné návody na napravenie.
3. krok - Keďže si iTunes nevie zistiť, že existuje novšia verzia OS, skúsim si ju stiahnuť sám a nainštalovať. Všetky odkazy z googla ma odkázali na Apple stránku na ktorej som to nebol schopný ani na tretí pokus nájsť. Ešte, že máme torrenty (týmto by som chcel pozdraviť svojho ISP a poďakovať za orezávanie rýchlosti. Nech žije prezumpcia neviny)... Takže máme image najnovšieho OS, šup s ním cez iTunes do iPhonu. Klikám, presúvam, klikám znova a darmo. Nič sa nedeje. Skúsim reku ešte na PC, no výsledok žiaľ rovnaký.
4. krok - nápady dochádzajú, čo teraz? Skúsiť natvrdo downgradnúť firmvér na staršiu verziu, ale ako sa to robí? Krátke googlenie odhalilo toto kombo . Na moje prekvapenie to zafungovalo a začalo sa niekoľko fáz šantenia s firmvérom.
Po polhodinke samotného updatovania som mal na svojom iPhone konečne funkčný operačný systém. Stálo ma to však 4 hodiny trápenia a dva vyplašené holuby (po mojom nie veľmi tlmenom výkriku WTF?!).A to všetko len preto lebo iTunes nedokázal odlíšiť betu od finálnej verzie produktu. Človek musí byť ľudom z Apple vďačný za to, že mu vždy dokáže pripraviť prekvapenie a spestriť inak určite nudnú prácu. Way to Go Apple!

Ján Kosa

Ján Kosa

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Programátor a herný vývojár hľadajúci svoje miesto vo svete.lopdo.blogspot.com Zoznam autorových rubrík:  Tvorba hierInternetové portálySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu