reklama

Konské mäso miesto hovädziny ! Pokuta 200.- € a rýchly koniec kontroly.

Slovensko nemá nebezpečné potraviny, lebo nevie kde sú. Treba novú odbornú kontrolu potravín.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Natrafili sme na jednu podozrivú kontrolu, kde sa zdalo, že kontrolóri boli rýchlejší než potrebná ochrana zdravia ľudí. Na Slovensko sa doviezli potraviny s hovädzím mäsom, ktoré boli prezentované na obale ako zdravé mäso konské.

Samozrejme nikto nie je neomylný. Chyba s a môže stať.

Podozrivé ale je, že toto zistenie kontrolného orgánu ŠVPS SR skončilo bleskovo uložením pokuty 200.- € a rýchlym skončením kontroly. Nikto neoveroval pri tomto zásadnom podozrení, čo skutočne konzumujeme. Nikto nevie koľko toho bolo, čo v tom bolo, nikto neodobral vzorku, nikto ju neposúdil a nikto neoveroval cestu tejto dobroty na k nám. napriek tomu, že ŠVPS SR je povinná viesť evidenciu o všetkých dodávkach živočíšnych produktov do posledného zrnka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A to je vlastne aj sumár hodnotenia kontroly ŠVPS SR. Lajdáctvo najhrubšieho zrna pri ochrane pred potravinovými podvodmi. V čase, keď v Európe zúrili podvody s konským mäsom, sa slovenská kontrola rozhodla pre rýchly a banálny záver. Uložiť pokutu a rýchlo ututlať podozrenie s obsahu konského mäsa v potravine s hovädzom mäsom.

Vôbec nemám pochybnosti, že išlo úmysel. Bohužiaľ, marenie úradnej kontroly potravín to nebolo, pretože proces prebehol správne a ministerstvo pôdohospodárstva má takéto podozrenie v paži. Veď by muselo vysvetľovať, ako mohla zlyhať vysoká úroveň kontroly potravín, ktorú deklaruje.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nie, vážení občania a spotrebitelia. Nie je to prvý prípad a bohužiaľ nie jediný. Neodhalených musia byť stovky, kedy sa úradná kontrola potravín priamo podieľala na manipulácii a zmarení kontroly v neprospech zdravia ľudí a ochrany obyvateľstva. Systém je jednoducho nastavený tak, aby sa ľudia nedozvedeli nič, čo nechce minister alebo riaditeľ. Systém je nastavený tak, aby boli všade , len nie tam kde to potrebuje spotrebiteľ.

Je milión dôvodov, prečo tento kontrolný marazmus musí skončiť. Bohužiaľ, toleranciou nespôsobilého komunistického veterinárneho učiteľa na jeho čele, ktorý vybudoval mimo platných právnych noriem monokratický cirkus - zameraný na odpútavanie od podstaty. Reality show s neaktuálnymi a bizardnými štatistickými výsledkami, veterinárni lekári ako nešťastne pobehujúca úderka po obchodoch, lacný a vlastne bezplatný servis za štátne pre miliardárske korporácie, pobehovanie vždy tam kde sa nič nedeje.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Miesto odhaľovania podvodov, desiatky formálnych administratívnych kontrol chovateľov. Miesto účinnej kontroly, mesačne 4 500 kontrol bez merateľnej efektivity. Maratón nezmyselných ciest a strateného času. Obludná mašinéria ako prázdna bublina.

Je potrebné rýchlo konať. Na Slovensku sa vytvorila absurdná kontrola potravín previazaná s prevádzkovateľmi, bez spôsobilosti vykonávať vážne úkony ohrozenia zdravia a potravinových podvodov, politicky obsadená až po regióny. Vyblokovaný štátny dozor spôsobil rozklad kontroly potravín a podriadenie záujmom skupín a korporácií.

Kontrola potravín hore nohami.

Ján Marton

Ján Marton

Bloger 
  • Počet článkov:  141
  •  | 
  • Páči sa:  873x

Venuje sa 30 rokov rozvoju vidieka, potravinovému právu a kontrole potravín. Sleduje nezákonosť a nespravodlivosť pri likvidácii vidieka diskvalifikáciou miestneho hospodárstva. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu