reklama

Slovensko by malo okamžite vyhlásiť izoláciu predaja cigariet a alkoholu.

Dôsledky našej lajdáckosti pri prijímaní zákonov sú evidentné pri ochrane pred cigaretami a alkoholom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Posledných 10 rokov som viackrát inicioval legislatívnu aktivitu na odstránenie formálnosti ochrany detí a mládeže pred tabakovými výrobkami a škodlivými účinkami tabaku.

Pre Vašu informáciu sa z politických elít nenašiel nikto, kto by sa postavil fraške s predajom tabakových výrobkov a alkoholu voľne prístupnému v obchodoch. Neviem kto je Orbán a neviem aký je to politik. Viem jedno, v Maďarsku Vás vyprášia s osobou mladšou ako 18 rokov z každého obchodu s tabakom a akoholom, rovnako ako v Amerike.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Smutný je pohľad, ktorý nechceme vidieť pri pokladniach obchodov, ktoré sú ako výstavná reklamná plocha pre cigarety a obrovské plochy obchodov kvitnúce alkoholom od výmyslu sveta. A pracda navyše väčšinou slabej kvality a nízkej úrovne. Prosto rakovina v priamom prenose. A ro všetko pred nosom našich malolerých a mladistvých, možno aj Vášho potomka a možno aj s Vami.

Zbabelo sa od prvého politika po posledného obšana spoliehame, že to nie je základ všetkých následujúcich zlyhaní končiacich hromadnou ne - úmyselnou popravou veľkej časti populácie.

Tento sektor prínáša takú cash flow do pokladnice, že nie sme schopní vidieť za horizont a rátať škody, ktoré druhou rukou treba sanovať z toho istého vrecka.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Priznávam, že nie som žiadny aktivista aby som tu menoval pre a proti. Proti je všetko na vedeckom základe. Ostatné je len kšeft so zdravím a hlúposťou.

Ak ide o verejný záujem deklarovaný Ústavou, už dnes je neskoro a zajtra bude takmer zbytočné izolovať tabak a alkohol do osobitných predajní bez prístupu detí a mládeže. Tento sektor nemá morálku a rozumie len diktátu legislatívy. Napriek tomu sme schpní vyprodukovať také zákony, kde sa museli legislatívci potiť nie aby ochránili verejnosť ale aby zamotali iluzórne predpisy na záchranu záujmov obchodnej loby.

Verte, že každa represia pochádzajúca z komických kontrolných optarení a sankcií pri ochrane nefajčiarov a ochrane pred účinkami alkoholu je len zdroj ďalšieho a ďalšieho udržiavania tohto monštra devastácie spoločnosti a zdravia ľudí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tto nie je komentár k súčasnej pijúcej a fajčiacej verejnosti. Sú len obete. Ale výzva na rozumný dialóg s elitami a okamžité riešenia pre budúcnosť.

Lebo raz sme si už zdravý rozum prepili a prefajčili.

Je evidentná etapa ožívania skrytého a verejného alkoholizmu ako spoločenskej normy. Tieto drogy nemôžeme nikdy tolerovať a už vôbec nie umožniť ich legalizáciu v zákonnosti na ochranu pred ich účinkami. Je to jedna z oblastí, kde sme slabí ako mucha.

Vrchol tohoto curkusu sú tisícky oberí v podobe stíhaných predavačiek, ktoré v návale alebo jednocucho nepozornosti predali v legálnom predaji cigarety alebo alkohol mladistvému. Hanba a hrdinstvo tých najväčších sráčov, aké táto krajina mala. Všetkým predvačkám by som jednorázovo vyplatil všetky zaplatené pokuty a za tento marazmus kontroly a dozoru by som sa im verejne ospravedlnil.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Toto je výsledok našej legislatívy. Verejný prístup k drogám a zodpovednosť predavačiek. Žiadam okamžité zastavenie účinnosti tohto zbabelého pamfletu.

To nie je o tom, že prestaneme piť a fajčiť. To je o tom, kde a pred kým to robíme.

Ján Marton

Ján Marton

Bloger 
  • Počet článkov:  141
  •  | 
  • Páči sa:  873x

Venuje sa 30 rokov rozvoju vidieka, potravinovému právu a kontrole potravín. Sleduje nezákonosť a nespravodlivosť pri likvidácii vidieka diskvalifikáciou miestneho hospodárstva. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu