reklama

Navštívte Peru

Ešte ste neboli v Peru? Predstavte si, aké by to bolo vidieť túto krajinu na vlastné oči, zažiť jej chuť, pocítiť rozmanitosť prírody, nádych exotiky na vlastnej koži a spoznať krajinu tak, že sa tam budete chcieť vrátiť. Predstavte si to množstvo zážitkov a nových dojmov. Pre mnohých je Peru nedosiahnuteľnou a ďalekou krajinou, plnou neznáma. Navyše letenka tiež nie je práve najlacnejšia. Peru má veľa naj. Najhlbší kaňon, druhý najdlhší vodopád, najdlhšiu rieku, najsuchšie miesto na zemi, najvyššie položené splavné jazero. Má bohatú históriu, bolo centrom jednej z najvyspelejších civilizácií Inkov - synov Slnka. Každoročne Peru navštívia státisíce turistov. Američania, Francúzi, Nemci, Rusi, aj Česi a Poliaci. Tak prečo sa k nim nepridať?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Mapa Južnej Ameriky
Mapa Južnej Ameriky (zdroj: google maps, Jan Milata)

Priznám sa, nikdy som nebol v Peru s cestovnou kanceláriou, ale keď si pozriem ich ponuky, itinerár je prispôsobený tomu, aby ste videli tie najpútavejšie turistické atrakcie, ktoré Peru ponúka, aby ste mali svoj komfort a samozrejme aby ste až tak netrpeli rozdielmi, ktoré oproti Európe sú. Tým pádom sa musíte prispôsobovať a veľakrát neuvidíte to, čo by ste vidieť chceli. Chcete spoznávať históriu, alebo zažiť malé dobrodružstvo, väčšie dobrodružstvo, chcete okúsiť životné podmienky miestnych ľudí, či radšej dáte prednosť komfortu? Nech už je dôvod akýkoľvek, Peru vám ho dokáže splniť. Krajina je tak rôznorodá, že môžete navštíviť krásne pláže na pobreží, studené hrebene horskej sierry alebo tropické pralesy selvy. Nestačí? Pozrite sa na jedno z najsuchších miest na planéte alebo na nádherný ostrov, plný tučniakov a tuleňov, zaplávajte si v najvyššie položenom splavnom jazere, navštívte tajomné Machu Picchu (jeden zo siedmych divov sveta), raftujte na divokej rieke.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Známy pohľad na Machu Picchu (Ana Sotomayor)

Ak nepotrebujete k svojmu šťastiu bývať v komforte hotela Hilton, nemalé peniaze ušetríte za bývanie v hostaloch. V Peru ich nájdete na každom kroku. Okrem ubytovania nižšieho štandardu (niektoré aj vyššieho), plnia hostaly aj funkciu hodinového hotela, kam sa chodia mladí ľudia "zabaviť". Pri návšteve Peru určite nezabudnite pár dní ostať v hlavnom meste. Väčšina turistov Limu berie iba ako vstupnú bránu do krajiny a prestupnú stanicu. Čo je veľká škoda, pretože Lima patrí medzi jedno z najrušnejších miest sveta. Pri svojej zastávke môžete navštíviť napríklad trhy, ktoré sú veľmi obľúbené u našincov, alebo si zájdite pozrieť do tržnice Polvos Azules, kde nájdete obchodíky s elektronikou na štyroch poschodiach alebo zablúďte na ulicu Wilson, kde sú obchody iba s počítačovou technikou a tlačiarenskými službami. Dámy určite očaria ulice, na ktorých nenájdete nič iné, iba obchody s obuvou. Samozrejme aj Baťu. Možností je neúrekom a určite nebudete ľutovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hlavné námestie v Lime. (Jan Milata)

Pohľad na oceán a známu reštauráciu La Rosa Nautica. (Jan Milata)

Príručka peruánskeho ministerstva zahraničných vecí a turizmu – MINCETUR – pre turistov, ktorí chcú navštíviť Peru, odkaz vás presmeruje na stránky ministerstva, kde sa príručka v PDF formáte v anglickom jazyku nachádza:

http://www.mincetur.gob.pe/Turismo/guia_facilitacion/en/Guia_Ingles.pdf

Jan Milata

Jan Milata

Bloger 
  • Počet článkov:  45
  •  | 
  • Páči sa:  6x

Slovák, ktorý si zamiloval ďalekú a veľmi rôznorodú krajinu, plnú histórie, tajomstiev, tradícií a milých ľudí - Peru. Zamiloval sa nielen do krajiny, ale aj do Peruánky, s ktorou má jedného syna. Zoznam autorových rubrík:  JedloCestovanieSúkromnéNezaradenéMotivácia

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu