reklama

Prvé 2. 3. 4. posledné

Keď ohlodáte svoju existenciu až na kosť, čo zostane?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

 

 1. jedlo. Stačí pár dní a hlad z vás urobí iného tvora. Schválne som použil výraz tvora, nie človeka, pretože všetko ľudské ide bokom.Ovládne vás jediná túžba, pud sebazáchovy, posadnutosť.Ukradnete kamarátovi posledný kus chleba, a nasýtite seba, aj svedomie.

 2. strecha nad hlavou. Spíte pod mostom. V lete to ide, dokonca je to romantika. V zime azylák. Len pre silné žalúdky. Zmôžete sa na garzónku. Konečne vlastná strecha nad hlavou, aj keď podnájom. Ale máte pre seba priestor, na ktorom vás v azyláku spalo 14.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 3.peniaze Ak máte cez 50 tak nájsť stály príjem v tomto Bazmekistane je ako výhra v športke. Ale naučíte sa žiť z 2 eur denne, a ste spokojný. 

 4. niečo na seba. Niečo vyhodia dobrí ľudia, prádlo si musíte kúpiť. Keď si máte kde oprať, už vám nič nechýba.

 Chýba!

 Aj bezdomovci prespávajúci v rozpadávajúce sa unimo bunke si na stenu prilepia plagát. Aký nájdu. V každej príšernej búde kde žijú ľudia niečo visí na stene.Nasťahujete sa do pázdneho bytu, zo steny trčí klinec. Zavesíte si naň kalendár. Čo na tom, že predvlaňajší. Je krásny. Ten kalendár naozaj k životu nepotrebujete, ale zavesili ste ho ako prvý, a odrazu máte pocit, že už bývate.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 To je to POSLEDNÉ, čo ešte potrebujeme. Niečo pekné, estetický zážitok, vizuálne potešenie. Potrebujeme nakŕmiť dušu!

 V tom sa sa líšime od zvierat.

 O tomto "poslednom " chcem niečo povedať.

Bezdomovci sú jasní, tí čo nájdu, to si donesú aby mali "pekne".

A čo tí, ktorí si môžu dovoliť aj viac? Aj oni majú "pekne"?

 Starý otec býval na kraji mesta, a z centra to bolo skratkou popri cintoríne. Niekedy sme išli cez cintorín, pozrieť našich mŕtvych, poliať,dať do pohára kvet, pozrieť sa, či netreba pokosiť.
 Na jednom hrobe boli umelé chryzantémy jedovato modrej farby. Starký zastal,ukázal na ne prstom a povedal: Janko, ak mi toto! donesieš na hrob, tak vstanem a nakopem ťa do zadku. On chcel mať pekne aj potom.

Ján Spišiak

Ján Spišiak

Bloger 
  • Počet článkov:  106
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Rozprávkyo obyčajných ľuďoch.o ich neobyčajných osudocho láske o smrtio všetkom, čo je medzi týma o všeličom, čo je okolo nás Zoznam autorových rubrík:  rozprávkyaj nerozprávky

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu