reklama

Prečo ľudia stratili chuť chodiť na hokej?

Prečo ľudia stratili chuť chodiť na hokej? Túto otázku si položia asi často hráči, ktorí hrajú pred tisíckou divákov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Keď položím túto otázku fanúšikovi, ktorý sleduje hokej spred televízora dostanem odpoveď "Naša liga je slabá a preto o ňu nie je záujem." To je hlúposť! Futbal nám dáva jasný príklad, že to tak nie je. Druholigový FK Poprad má väčšie návštevnosti ako ŠK Slovan Bratislava. Odpovedí na túto otázku je viacej.
 

Odchod Slovana do KHL.


Spomeňme si na kauzu pána Širokého a hotela za naše peniaze. Po tejto kauze si viacerí povedali "Na ten štadión ani nepáchnem". Toto by mohla byť, ale pozitívna vec pre štadióny zývajúce prázdnotou. Prečo? Nenávidenie Slovanu vždy pritiahlo fanúšikov na štadión a toto by bola len voda na mlyn. Bohužiaľ práve úroveň extraligy bol dôvod, prečo belasí zo slovenskej súťaže odišli . Piešťany nahradili Slovan, ale určite neplnia účel privolať fanúšika na tribúny. Toto by som nazval ako jeden z dôvodov nezáujmu fanúšikov o extraligu.

Neschopnosť zväzu?

Majster sveta z Göteburgu Janko Lašák sa hneval viac krát na výkony rozhodcov. Hneval sa oprávnene? Určite áno. Kvalita rozhodcov na slovensku je katastrofálna. Nedávno sme to mohli vidieť v nedohratom zápase Banská Bystrica - Zvolen. Prerušenie zápasu a následne ukončenie pána Balušku bolo absurdné. Predstavte si, že by sa zápas prerušil medzi mužstvami, ktoré sú od seba vzdialené 300km. Kluby majú finančné problémy a platiť si cestu naviac je len príťaž. Rozhodnutie pána Balušku by som označil za "opičenie" po väčších ligách. Práve takéto rozhodnutia odrádza ľudí chodiť na štadión a potom vzinkajú rôzne facebookové stránky proti rozhodcom. Tento problém má na krku zväz. Keďže sme na slovensku a výber v tomto obore moc veľký nie je a preto by som neschopných rozhodcov vymenil za zahraničných. Je to síce investícia, ale taká ktorá by mohla znova prilákať fanúšika na štadión.

Finančné problémy klubov.

Finančné problémy extraligistov sa opakujú každú sezónu. Pre sponzorov je naša liga nezaujímavá, preto klubom veľké peniaze neponúkajú. Keď je klub zadlžený, tak to samozrejme aj fanúšika odrádza prísť na štadión. Jedna vec je nedostatok peňazí, ale druhá zaobchádzanie s nimi. Nie je rozumné nakúpiť dobrých hráčov a potom im nevyplácať výplaty. Fanúšik sa čuduje prečo hrajú ich hráči tak ľahkovážne, ale keď nevydel výplatu 2 mesiace tak sa mu niet čo čudovať. Kluby ale nechcú hrať s juniormi a ja sa pýtam prečo nie? Mladíci majú chuť hrať, nie sú ešte finančne nároční, takže mali by dostávať pravidelne výplatu. Táto možnosť by pomohla zadlženým klubom finančne sa spamätať a ešte by pomohla odhaliť nové talenty. Nie je to pre fanúšika síce ideálne riešenie, keďže by nevideli hráčov zo zvučnými menami, ale juniori majú chuť hrať a keby dostávali každý mesiac plat, tak by predvádzali aj atraktívny hokej, ktorý by sa už fanúšikovi zapáčil. Chyba je, že kluby sa budú radšej naďalej zadlžovať ako odohrať sezónu s juniormi.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na každý problém sa dá nájsť riešenie , ale kompetentní ich musia chcieť riešiť. Situácia v slovenskom hokeji nie je ešte taká zlá, ale takýmto tempom bude, keď sa tieto problémy nezačnú riešiť. Samozrejme ak sa problémy nezačnú riešiť, tak zachvíľu nepríde na štadión ani tá hrstka fanúšikov.

Ján Vojtaššák

Ján Vojtaššák

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mladý športový žurnalista so zvučným menom. Obľubujem dobrú slovenskú hudbu. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu