reklama

Káva i čokoláda plné nezvyčajných chutí

Organická káva s prímesou rastlín, nezvyčajne voňavý čaj, či čokoláda prebúdzajúca nové pôžitky chuťových pohárikov s príchuťou jedlých kvetov a iných plodov. To je budúcnosť maškrtného pôžitkárstva.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Život je plný rôznych momentov, chutí vôní a lákadiel. Čí ste sotva prekročili métu dospelosti alebo stredného veku je vám jasné, že pokiaľ nezažívate radostné chvíle, podmanivé dráždenie nosných dierok kvalitnou kávou, alebo vás nelákajú chute kvalitnej čokolády máte pocit, že nežijete.

Neznáma chuť známych produktov

 Že to tak nie je ? Tak vám asi vsugerúvam môj pohľad na svet. Áno, trápi ma často únava a zaháňam ju kávou, no napriek tomu, že si sledujem líniu, prepadne ma maškrtenie.

Možno si pomyslíte, že som prieberčivá, no nechcem stále siahať na tú istú overenú značku a chuť. Milujem zvláštne chute kávy a čokoládu mám rada hlavne od výrobcov, ktorý sa vedia pohrať aj s kombinovaním jej originálnej chute.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Organická káva? Exotický čaj? Prečo nie? Čokoláda s jedlými kvetmi? Dajte to sem (smiech)!

Zvláštna no podmanivá chuť moringy

Áno, mnohí z vás budú teraz namietať, že si opäť prihrievam „komerčnú“ polievočku, no ako som mnoho krát spomínala, môj život a teraz točí okolo stromu moringa – no je to viac než len nejaké strohé podnikanie. Teraz o nej píšem skôr z pohľadu maškrtníčky a obdivovateľky nových vôní a chutí.

Mám moringu rada preto, že je práve opakom stereotypu. Využite má také pestré, že ma neprekvapilo, že sa ju teraz čokoládovne i niektorí experti na kávu rozhodli do týchto produktov pridávať. Rovnako aj výrobcovia čajov už stále vo väčšom množstve pridávajú moringu do čajových prímesí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Osvieženie novosťou

Jej listy môžu práve dodať aj káve i čokoláde tú potrebnú ingredienciu v boji proti chuťovému stereotypu. Jasné, nikto sa tu nehrá na čisto zdravé potraviny a moringa v bielej čokoláde nebude isto tak zdraviu prospešná ako keby sa nachádzala v tmavých tabličkách s čo najvyšším obsahom kakaa. Stlačený tuk je stlačený tuk (smiech).

Čokoláda s moringou pôsobí na prvý pohľad i kusnutie inak.
Čokoláda s moringou pôsobí na prvý pohľad i kusnutie inak. 

 No dopriať si niečo iné, niečo čo vám otvorí nové obzory vám občas naozaj stojí za to. Poraziť občas stereotyp všedného života sa vyplatí. A to platí najmä v gastronómii.

Jarka Bartos

Jarka Bartos

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Od rannej mladosti si spomínam na svoju intenzívnu túžbu vymaniť sa z klasického stereotypu vidieckeho prostredia, kde som trávila detstvo. Paradoxne, ťahalo ma to do sveta a k neobyčajným cestovateľským zážitkom, ktoré som si začala plniť. Vďaka svojej ambicióznej povahe, vďaka krásnym náhodám, vďaka manželovi... V mojom uvedomelom ženskom veku je skutočne zaujímavé sumarizovať si spätne ušlé udalosti. Je to ako vraciať sa do každej prežitej sekundy znovu a znovu a opať ju plne cítiť. A tak o mojej prejdenej ceste, úspechoch, zážitkoch, ale i pádcoh a ponaučeniach píšem a nechávam sa uniesť na všetky tie miesta opäť a opäť. Čas totižto dodáva okamihom gráciu, význam a zmysel, ktorý sme tam pred tým vôbec nemuseli vidieť... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu