Život je plný rôznych momentov, chutí vôní a lákadiel. Čí ste sotva prekročili métu dospelosti alebo stredného veku je vám jasné, že pokiaľ nezažívate radostné chvíle, podmanivé dráždenie nosných dierok kvalitnou kávou, alebo vás nelákajú chute kvalitnej čokolády máte pocit, že nežijete.
Neznáma chuť známych produktov
Že to tak nie je ? Tak vám asi vsugerúvam môj pohľad na svet. Áno, trápi ma často únava a zaháňam ju kávou, no napriek tomu, že si sledujem líniu, prepadne ma maškrtenie.
Možno si pomyslíte, že som prieberčivá, no nechcem stále siahať na tú istú overenú značku a chuť. Milujem zvláštne chute kávy a čokoládu mám rada hlavne od výrobcov, ktorý sa vedia pohrať aj s kombinovaním jej originálnej chute.
Organická káva? Exotický čaj? Prečo nie? Čokoláda s jedlými kvetmi? Dajte to sem (smiech)!
Zvláštna no podmanivá chuť moringy
Áno, mnohí z vás budú teraz namietať, že si opäť prihrievam „komerčnú“ polievočku, no ako som mnoho krát spomínala, môj život a teraz točí okolo stromu moringa – no je to viac než len nejaké strohé podnikanie. Teraz o nej píšem skôr z pohľadu maškrtníčky a obdivovateľky nových vôní a chutí.
Mám moringu rada preto, že je práve opakom stereotypu. Využite má také pestré, že ma neprekvapilo, že sa ju teraz čokoládovne i niektorí experti na kávu rozhodli do týchto produktov pridávať. Rovnako aj výrobcovia čajov už stále vo väčšom množstve pridávajú moringu do čajových prímesí.
Osvieženie novosťou
Jej listy môžu práve dodať aj káve i čokoláde tú potrebnú ingredienciu v boji proti chuťovému stereotypu. Jasné, nikto sa tu nehrá na čisto zdravé potraviny a moringa v bielej čokoláde nebude isto tak zdraviu prospešná ako keby sa nachádzala v tmavých tabličkách s čo najvyšším obsahom kakaa. Stlačený tuk je stlačený tuk (smiech).

No dopriať si niečo iné, niečo čo vám otvorí nové obzory vám občas naozaj stojí za to. Poraziť občas stereotyp všedného života sa vyplatí. A to platí najmä v gastronómii.