reklama

Chuapy, to uz sme v ... ?!

Skutocny pribeh o rannom cestovani vlakom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

S kolegami pracujeme na jednom projekte, ktory si vyzaduje raz tyzdenne cestovat do Viedne. Pred par mesiacmi, ked som este na danom projekte nepracoval, isli kolegovia na tento pravidelny meeting. Rychlik ma odchod o 6:57, takze clovek zvykne byt este celkom rozospaty.

Kedze kolegov bolo 5 a chceli sediet spolu, hladali volne kupe. Po case sa im to aj podarilo, a tak sa usadili. Na poslednu chvilku, spolu s piskotom vypravcu, naskocil do vagonu nejaky chlap - podla vyzoru zrejme nejaky robotnik v strednom veku - a prisadol si ku kolegom do kupe.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Z vyrazu jeho tvare vsak nebolo jasne, ci bol unaveny, alebo zaspal pod vplyvom tekuteho chleba (rozumej pivo). Sem-tam sa prebral a pohladom von z okna skontroloval polohu vlaku. Po chvili vsak vzdy zaspal.

Jeho spanok raz prerusil muz v uniforme: "Dobry den, pasova kontrola." Kolegovia vytiahli obcianske preukazy a bez jedineho slova sa "legitimovali". Spominany chlapik si poriadne pretrel oci, aby sa uistil, ci to nie je len sen, ale ked videl ostatnych spolu-cestujucich ako colnikovi rezignovane ukazuju svoje OP, zopakoval tento ukon aj on. Cely tento proces u neho sprevadzal evidentne neveriaci vyraz tvare.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ked colnik odisiel, spustil svoj monolog o tom, ako uz vyse 15 rokov cestuje tymto vlakom. Doteraz si ho NIKTO (a NIKDY) nedovolil obtazovat s tym, aby ukazal svoj OP. Stale pritom neveriacky krutil hlavou: "Je toto vobec mozne ? Toto snad nie je ani mozne ! 15 rokov chodievam tymto vla..." - chlapik zaspal a nestihol ani dopovedat. Musel byt riadne unaveny.

[po niekolko minutach]

Vlak sa blizi do zeleznicnej stanice Wien Südbahnhof a chlapik sa zobudi na piskanie brzd. Medzi casom uz slnko vyslo a intenzita slnecneho svetla sa neuveritelne zvysila. Chvilu trvalu, kym chlapik "zaostril" zrak, ale to uz vsetci vystupovali.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Teraz nasledovala veta, ktora vo mne inicializovala vybuch smiechu:
"Chuapy, to uz sme v Mauackach ?!" :-)))

Este by sa zislo dodat, ze vlak do "Mauaciek" odchadza z toho isteho nastupista ako tento rychlik do Viedne a rozdiel medzi nimi je 5 minut ....

Martin Jaroš

Martin Jaroš

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

V prvom rade človek - so všetkými chybami sveta a zaroven bez chýb :-)Vyštudoval som na východnom, žijem na strednom a pracujem na západnom Slovensku.Vždy pozitívne mysliaci. Titul z informatiky. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu