reklama

Urobme Slovensko veľkým.

Od roku 1989 nádejáme sa rôznymi politikmi rôznych politických strán na lepší život na Slovensku. Ale všetky politické programy zlyhávajú na ekonomických ilúziách, že keď štátne podniky sprivatizujeme do súkromných rúk, že keď ...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

... tu budú stavať továrne zahraničný investori, že keď vstúpime do Európskej únie, že keď tu nebude korupcia, že keď tu nebudú politici rozkrádať. 

Za 28 rokov to nedospelo k lepšiemu. Treba znova urobiť radikálnu zmenu. „Urobme Slovensko veľkým“ novým spôsobom ako Slovákom poradil novozvolený americký prezident Donald Trump vo svojom prejave.

„My“, slovenskí „občania, sme teraz spojení vo veľkom národnom úsilí znovu vybudovať našu krajinu a obnoviť jej potenciál pre všetkých našich ľudí“. „Spolu určíme smerovanie“ Slovenska „na mnohé, mnohé nadchádzajúce roky“. „Budeme čeliť výzvam, budeme zápasiť s ťažkosťami, ale prácu dokončíme“.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Každé štyri roky „sa stretávame“ na voľbách, „aby sme disciplinovane a pokojne odovzdali moc“ politickým stranám s nádejou, že zvíťazí spravodlivosť.

Ale voľby už nemajú „osobitný význam“, vždy prenesú „len moc z jednej administratívy na druhú alebo z jednej strany na druhú“, ale nikdy neprenesú moc Bratislavy a Bruselu „späť Vám“ Slovákom. 

„Pridlhý čas malá skupina v našom hlavnom meste zbiera odmeny vyplývajúce z vládnutia, zatiaľ čo ľudia znášajú náklady“. Bratislava a Brusel „prekvitajú, ale ľudia nezdieľajú“ ich „ bohatstvo“. „Politici prosperujú, ale pracovné miesta sa strácajú a“ sprivatizované „továrne sa zatvárali“. „Vláda ochraňovala samú seba, ale nie občanov našej krajiny“. „Jej víťazstvá neboli Vaše víťazstvá, jej rast nebol Váš rast“. „A kým oni oslavujú v našom hlavnom meste, je len málo čo oslavovať v trápiacich sa rodinách v celej našej krajine“.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Toto všetko sa“ musí zmeniť „práve tu a práve odteraz, lebo táto chvíľa je Vaša chvíľa, patrí Vám“ lebo Slovensko je „Vaša krajina“.

„Naozaj dôležité nie je to, ktorá strana kontroluje našu vládu, ale to či je naša vláda kontrolovaná ľuďmi“. Nech budúce voľby „sa budú pamätať ako deň, keď sa ľudia opäť stali vládcami tohto národa“.

„Zabudnutí muži a ženy tejto krajiny už nebudú viac zabudnutí“. Staňte sa „súčasťou historického hnutia, aké svet predtým nevidel“. „V centre tohto hnutia je kľúčové presvedčenie, že štát existuje na to, aby slúžil svojim občanom“.

Slováci „chcú výborné školy pre svoje deti, bezpečné mestá pre svoje rodiny a pre seba dobrú prácu“. „Toto sú opodstatnené a rozumné požiadavky čestných ľudí a čestnej verejnosti“. „Ale pre mnohých našich občanov existuje iná realita“. „Matky a deti uväznené v chudobe v centre miest, zhrdzavené továrne roztrúsené po krajine ako hrobky, vzdelávací systém zaplavený peniazmi, ale zanechávajúci našich mladých a krásnych študentov bez vedomostí“. „A kriminalita, gangy,drogy“ a alkohol, „ktoré si vzali priveľa životov a okradli našu krajinu o množstvo potenciálu“.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Toto“ slovenské prekliatie „sa končí práve tu a práve teraz“.

„Sme jeden národ, ich bolesť je naša bolesť, ich sny sú naše sny a ich úspech bude náš úspech. Zdieľame jedno srdce, jeden domov a jeden nádherný osud“.

Zaprisahanie, „ktoré som dnes“ napísal, „je prísahou oddanosti všetkým“ Slovákom.

„Po mnohé desaťročia sme“ finančne podporovali „zahraničný priemysel na úkor“ slovenského, podporovali armády iných krajín a dovoľovali veľmi nešťastné vyčerpávanie našej armády“. „Obraňovali sme hranice iných národov a odmietali brániť naše vlastné“.

„Utratili sme“ milióny eur na euroval „v zahraničí“, kým slovenská „infraštruktúra sa rozpadala a upadala“. „Iné krajiny sme urobili bohatými, kým bohatstvo, sila a sebaistota našej krajiny mizla za horizontom“. „Jedna za druhou sa zatvárali fabriky“ postavené za socializmu a robotníci museli „odísť do zahraničia“, „pričom sa vôbec nemyslelo na“ státisíce nezamestnaných, „ktoré po nich zostali“.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Bohatstvo našej strednej triedy“ je „prerozdelené po celom svete“ na zahraničných účtoch daňových rajov. „Ale to“ nech „je minulosť“. „Teraz sa pozeráme len do budúcnosti“. Od dnes nech je tento blog zvesťou, „ktorá dorazí do každého mesta, do každej“ slovenskej dediny.

„Od dnešného dňa bude našej krajine vládnuť nová vízia, od dnešného dňa bude na prvom mieste len“ Slovensko, „len“ Slovensko „na prvom mieste“.

„Každé rozhodnutie o obchode, o daniach, o imigrácii, o zahraničných záležitostiach bude urobené tak, aby bolo v prospech“ slovenských „pracujúcich a“ slovenských „rodín“. Musíme ochraňovať naše hranice pred spustošením z druhých krajín, ktoré vyrábajú naše produkty, kradnú naše firmy a ničia naše pracovné miesta.

„Ochrana povedie k veľkej prosperite a sile. Budem s vami bojovať, čo mi bude dych stačiť, a nikdy, nikdy vás neopustím“.

Slovensko „opäť začne vyhrávať, vyhrávať ako nikdy predtým“.

„Prinesieme späť naše pracovné miesta, obnovíme naše hranice, obnovíme naše bohatstvo“. „Obnovíme naše sny“. „Vybudujeme nové cesty a diaľnice, mosty, letiská, tunely a železnice v celej našej nádhernej krajine“.

„Vezmeme ľudí zo systému sociálnej starostlivosti a privedieme ich spať do práce“. „Znovu vybudujeme našu krajinu“ slovenskými „rukami a“ slovenskou „prácou“.“ Budeme sa riadiť dvoma jednoduchými pravidlami: kupuj“ slovenské „veci a zamestnávaj“ Slovákov.

„Budeme hľadať priateľstvá a dobrú vôľu medzi národmi sveta“. „Budeme tak robiť s porozumením toho, že je právom každého národa dať na prvé miesto jeho vlastný záujem“. „Nesnažíme sa nanútiť náš spôsob života iným“. „Namiesto toho ho necháme žiariť ako príklad pre všetkých“. „Budeme žiariť“.

„Posilníme všetky spojenectvá a sformujeme nové“. „Zjednotíme civilizovaný svet proti radikálnemu islamskému terorizmu, ktorý úplne vyhubíme zo zemského povrchu“.

„Základom našej politiky bude totálna oddanosť“ Slovenskej republike. „A prostredníctvom vernosti našej krajine znovu objavíme vernosť jedného voči druhému“. „Keď otvoríte svoje srdce patriotizmu, nie je tam žiadny priestor pre predsudky“.

„Biblia nám hovorí, aké dobré a príjemné je to, keď boží ľud žije spolu v jednote“. „Musíme otvorene vyslovovať naše myšlienky, úprimne prediskutovať naše nezhody, ale vždy zostávať súdržní“.

Keď bude Slovensko „zjednotené, nedá sa nijako zastaviť“. „Nemali by sme sa báť“. „Sme a vždy budeme chránení“. „Budú nás chrániť úžasní muži a ženy našej armády a polície“. „A hlavne nás bude chrániť Boh“.

„Na záver: musíme mať veľké myšlienky a ešte väčšie sny“. Na Slovensku „chápeme, že národ žije iba vtedy, keď sa snaží“. „Nebudeme už viac akceptovať politikov, ktorí len rečnia a nekonajú, ktorí sa neustále sťažujú, ale nič neurobia“.

„Čas prázdnych rečí je za nami“. „Teraz prichádza hodina činov“.

„Nedovoľte nikomu, aby Vám povedal, že sa to nedá urobiť!´“. „Žiadna výzva nie je taká veľká, ako srdce, bojovnosť a duch“ Slovenska. „Nezlyháme“. „Naša krajina bude opäť rozkvitať a prosperovať“.

„Stojíme na zrode nového milénia, pripravení odomknúť záhady vesmíru, oslobodiť Zem od utrpenia spôsobeného chorobami a využiť energie, priemyselné odvetvia a technológie zajtrajška“. „Nová národná pýcha nás povedie, pozdvihne naše pohľady a zacelí našu nejednotu“.

„Je čas spomenúť si na starú múdrosť“, že Slováci vždy sejú a žnú na svojom, že svoje si nedáme a cudzie nechceme. „Všetci sa tešíme z rovnakých skvelých slobôd a všetci salutujeme pred rovnakou, úžasnou“ slovenskou vlajkou a hymne.

„Či je dieťa narodené v mestskom prostredí“ Bratislavy „alebo na vetrom ošľahaných“ chatrčiach, „pozerá sa na tú istú nočnú oblohu, napĺňa svoje srdce rovnakými snami a dostáva dych života od toho istého všemohúceho Stvoriteľa“.

„Preto všetkým“ Slovákom, „v každom meste, ďalekom aj blízkom, malom aj veľkom, od hôr k horám“, „vypočujte si tieto slová: už nikdy Vás nebudú ignorovať“.

„Váš hlas, vaše nádeje a vaše sny určia náš“ slovenský „osud“. „Vaša odvaha, dobro a láska nás budú navždy viesť“.

„Spolu opäť urobíme“ Slovensko silným, „opäť urobíme“ Slovensko bohatým, „opäť urobíme“ Slovensko hrdým, „opäť urobíme“ Slovensko bezpečným, „a áno, spolu opäť urobíme“ Slovensko veľkým.

„Ďakujem vám, Boh vás žehnaj Boh žehnaj“ Slovensku.

Jaroslav Džunko

Jaroslav Džunko

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Som nezávislý človek, vynálezca, ktorý sa zaujíma aj o politiku.

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu