reklama

Keď vám štandard nestačí

Stalo sa aj vám, že ste si preklikávali stránky výrobcu alebo predajcu a hľadali ste pre seba ideálne zariadenie? Našli to čo ste hľadali, až na nejaký pre vás podstatný parameter? Alebo tam dokonca bolo niečo navyše?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Každý z nás je iný a preto každý máme iné predstavy, priania a požiadavky na svoje pracovné nástroje. Je rozdiel, či ste firma, ktorej prvoradá požiadavka je bezpečnosť a mobilita, koncový zákazník, ktorého zaujíma najmä cena, či dokonca prevádzkovateľ služieb hľadajúci výkonné server pre beh kritických aplikácií. Prečo by ste sa potom mali uspokojiť so štandardom, keď chcete viac?

Odpoveď znie - nemusíte.

V dnešnej dobe už máme možnosť nakonfigurovať a nechať si vyrobiť zariadenie od renomovaného výrobcupodľa našich predstáv. K takémuto účelu slúži aj Webový konfigurátor spoločnosti Fujitsu. Pomocou tohto konfigurátoru si ľahko vytvoríte počítač, notebook, konvertibilný tablet, profesionálny grafický stroj, či dokonca server. Použitie je veľmi jednoduché. Vyberiete si typ zariadenia, o ktoré mate záujem, jeho modelovú radu a už len veselo konfigurujete stláčaním tlačidla "+" alebo "-" u patričného komponentu. Vybratím modelovej rady konfigurátor automaticky zobrazí iba kompatibilné komponenty. Nemusíte sa báť dokonca ani v prípade, že sa do konfigurácie zariadení nevyznáte. Konfigurátor vás bude navigovať žltou farbou na potrebný komponent, bielou na voliteľný a keď vyberiete niečo navyše, vysvieti sa komponent červenou. Keď máte vybraté všetky požadované komponenty, funkčnosť celej konfigurácie overíte stlačením tlačidla kontrola. V prípade nájdenia chyby, vám systém umožní jej jednoduché odstránenie výmenou, alebo úplným odstránením komponentu. Ak ste so svojou finálnou konfiguráciou spokojný, vyexportujte si ju v sekcií Konfigurácia stlačením tlačidla Export konfigurácie. Takto vyexportovanú konfiguráciu môžete zaslať predajcovi, ktorý vám ju ešte raz preventívne celú skontroluje a s pravidla ponúkne lepšiu cenu ako samotný konfigurátor J.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: V konfigurátore nájdete pri každom komponente cenu. Vďaka tomu sa vám naskytuje unikátna možnosť pozrieť sa z čoho sa skladá napríklad váš notebook a kde sa ukrýva jeho najväčšia časť jeho celkovej ceny. Umožní vám to zamyslieť sa, pretože často krát sa stane, že komponent, ktorý je o nepoznateľný rozdiel lepší, môže stáť až 2x toľko.

Záverom sa pozrime na plusy a mínusy použitia konfigurátora:

+ Viem, za čo platím

+ Zariadenie odpovedá úplne mojím požiadavkám

+ Zariadenie príde pretestované a zahorené, pripravené na použitie

+ Zariadenie môže obsahovať najmodernejšie technológie, dokonca aj také, ktoré bežne nie sú na trhu dostupné v ostaných modeloch

SkryťVypnúť reklamu
reklama

- Doba dodávky takéhoto zariadenia je v priemere 3 týždne

- Nakonfigurované zariadenie je o niečo drahšie ako predkonfigurovaný model

Vyskúšajte si vytvoriť zariadenie podľa vašich predstáv:

http://webconf.cz.ts.fujitsu.com/FSConf/enter.jsf

Všetky použíté obrázky sú majetkom spoločnosti Fujitsu http://mediaportal.ts.fujitsu.com/

Jaroslav Mráz

Jaroslav Mráz

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Od roku 2002 profesionálne pôsobím v IT. Počas svojej kariéry som sa stal odborníkom na interaktívne vzdelávanie, využívanie IT technológií vo firemných procesoch a špecializujem sa na efektivitu firemnej IT. V súčasnosti pôsobím ako Obchodný a Technický riaditeľ spoločnosti Allycom, s.r.o. a na pozícií Riaditeľa IT v rôznych medzinárodných spoločnostiach, kde v svojej špecializácii plne využívam nadobudnuté skúsenosti z lektorstva, vedenia ľudí a priamej praxe IT špecialistu. See some more: www.jaroslavmraz.sk & http://about.me/jaroslav_mraz Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéAnimeconInšpirácieVeda a TechnikaMoja tvorbaneviem kam zaradiť

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu