reklama

Silnejší ako svet

Túto fotku po zemetrasení v Chorvátsku som odkladal dlhú dobu. Je totiž jedným z najkrajších prejavov sily aké na tomto svete existujú. Stará pani ktorá si varí kávu na variči postavenom z tehál jej domu, ktorý sa práve zrútil.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Pripomenula mi ako si väčšina ľudí neváži pohodlie a stabilitu ktorú zažívajú. Mnohí z nás vidia koniec sveta aj v najmenších problémoch. Zatiaľ čo niekomu sa zrútil domov, spomienky a celý svet okolo no dokáže sa nadýchnuť, uvariť si kávu a ísť ďalej.

Často vidím ľudí bojovať s realitou. Vzbudzuje v nich hnev, výsledok politických volieb, zhorený dom, autohavária, rakovina. Je jedno čo sa stalo, no aj keď nenájdu zdanlivého vinníka budú sa hnevať. Centrum ich hnevu však v skutočnosti nie je udalosť, ani zdanlivá príčina. Centrum ich hnevu je uvedomenie si toho že sa vzdali, nechcú ísť ďalej a musia sa sami pred sebou hanbiť. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Sám mám démonov ktorí vedia ceriť nesmierne veľké zuby a zhltnúť dospelých ľudí. Mám v sebe niečo zlomené, rozbité na veľa kúskov. No napriek tomu vždy keď všetko zletelo zo stola a bolo treba začať znovu, moja emócia nikdy nebol hnev.

Hneváte sa v pondelok ráno, pretože musíte ísť do práce. Hneváte sa na terajšiu vládu, dane, opatrenia proti koronavírusu. Ešte aj to čo sledujete dobrovoľne vo vás často vyvolá hnev. Najhoršie však páli keď ho niekto nemá, viem. Vašu voľbu trpieť vždy zhorší vedomie že niekto si ju nevybral.

Stačí málo, namiesto hľadania problémov, hľadať dobré a občas si vyhrnúť rukávy.

Jaroslav Toček

Jaroslav Toček

Bloger 
  • Počet článkov:  71
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som hlavne človek. https://www.facebook.com/JaroslavTocek/ Zoznam autorových rubrík:  BásneSympózium obdivuhodných ľudíTrocha prózyKontroverzné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu