reklama

O krásnom žlto-zelenom autobuse

...ktorý zabudol zastaviť na zastávke.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)
Karosa B 741.1908 CNG
Karosa B 741.1908 CNG (zdroj: www.imhd.sk)

 Príhoda z dnešného rána. Podotýkam, že opäť celkom chladného rána. V nocisom celkom zle spal, ak sa to prevaľovanie v posteli vôbec dá nazvaťspaním. Moje ráno potom tak aj vypadalo. Budíček klasicky o 8:00, ale z domusom sa donútil vytrepať až dačo pred trištvrte na deväť (normálne somvychystaný za desať minút). Vďaka tomu som sa dnes stal opäť raz svedkom hm akoto nazvať – geniality vodičov DPB?

 Ako si tak kráčam na zastávku a v mysli šomrem na tú prekliatuzimu, tak som si všimol, že mi práve ušla moja 99. Hm čo už, počkám teda na ďalší.Postavil som sa k ostatným ľuďom na zastávke a čakal. Keďže ľudí tambolo celkom dosť, usúdil som, že asi čakajú na spoj 84. Predsalen tá moja 99asi neušla všetkým. Podľa grafikonu mala 84 prísť na zastávku 8:43, ale dobrevieme, že grafikony sú tu na to, aby sme mali len dáky ten odhad o tom,kedy by ten autobus mohol prísť. Ale čuduj sa svete, 84 sa vyrútila zo zákrutya zastala na zastávke Bosákova. Vypadalo to, že autobus skutočne príde takako je napísane v grafikone. Ľudia na mojej zastávke sa intuitívnepomaličky začali presúvať bližšie k vozovke, aby sa čo najskôr dostali doautobusu. Na ich a aj moje veľké prekvapenie sa však krásny žlto-zelenýautobus Karosa na CNG prehnal okolo zastávky ako keby sa nechumelilo. Tedanestáli tam žiadni cestujúci a zastávka bola na znamenie. Začali sme sa s ostatnýmiľuďmi na zastávke na seba prekvapene pozerať, podaktorí z nás (ja okreminého) sme sa začali aj smiať. Vodič ani nemal snahu zastať. Neviem či mu právev tom momente vynechali brzdy a naskočili mu až pri zastávke Farského(TPD). Alebo žeby ľudí v autobuse bolo toľko, že by sa už ďaľší dnu užnedostali? Priznám sa neviem. A možno to nevie ani ten vodič. Žiaľnestihol som si v tom úžase všimnúť evidenčné číslo vozidla ani jeho ŠPZ. Pretomôj e-mail, ktorý som adresoval DPB asi nebude mať žiadny postih.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Ale ľudkovia radujme sa. Možno sa skutočne budeme vyvážať v parádnych autobusochpre takmer 200 ľudí (o čo, že sa nás tam zmestí viac), autobusy nebudú horieť a pánivo vedení sa spämatajú a uvedomia si, že aj ich nočná doprava nie je ničúžasné. Čo však z toho, keď DPB bude zamestnávať ignorantov, ktorý sa zavolantom cítia ako supermani. Vlastne čo to trepem. Oni sa niektorí cítia akobohovia.

 Na záver ešte pripájam e-mail, ktorý som zaslal na prevádzkový odbor - dispečing DPB a riaditeľadivízie autobusy (aspoň podľa stránky DPB). Mail v pôvodnom znení bezdiakritiky a titulkov.

Dobry den

Chcel by som upozornit na ignoraciu vodica linky 84, ktory dnes ranovynechal jednu zo zastavok na svojej trase. Jedna sa o zastavku Mlynarovicova vsmere do mesta. Zial nestihol som zaregistrovat cislo autobusu, jednalo sa vsako spoj, ktory mal zo zastavky odchod 8:43 (pokial viem podla palubneho pocitacasa da zistit, o ktory autobus a vodica sa jedna). Na zastavke bolo okrem mna8-9 ludi a ako ste si urcite vsimli vonku nie je prave najteplejsie pocasie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako staly zakaznik a vyuzivatel sluzieb DPB ma tonesmierne prekvapilo, ale musim priznat, ze aj pobavilo zaroven. Neziadam odVas ziadne vysvetlenie, to by sa skor ziadalo od daneho vodica, aniospravedlnenie, len som chcel poukazat na to, coho su Vasi zamestnanci okremineho schopni.

Dakujem a prajem prijemny den


Ad: Nechcem hádzať všetkých vodičov DPB do jedného vreca. Aj medzi nimisa samozrejme nájdu slušní ľudia a vodiči a ja som rád, že sú.

Jaroslav Zelenka

Jaroslav Zelenka

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  0x

človek, ktorý by bol schopný ísť hrať futbal aj so zlomenou nohou.. ale inak som úplne normálny a mám pekný život Zoznam autorových rubrík:  FikciaUvažovanieSpomínanieSúkromnéNezaradenéAko som cestovalŠportové frky

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu