reklama

Krehká nežnosť

Subjektívna - niečo ako - recenzia predstavenia videného v divadle West (2.2.2006)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Jedného večera vo februári sme sa teda vybrali do divadla West na predstavenie Krehká nežnosť. Teda - znamená, že po dlhom presviedčaní sa navzájom, že to azda bude za niečo stáť, keďže bohvieaké ohlasy na predstavenia tohto divadla neboli. Väčšinou nie úplne pozitívne. Skôr v zmysle - dalo sa.

Čo nás presvedčilo? Herecké obsadenie, 50% zľava a možnosť kúpiť lístky za darčekové šeky (čo sme vďaka zľave nevyužili).

Čo nás zarazilo? Povinne zaplatiť v šatni za odloženie vecí (našťastie len 5Sk, alebo podľa uváženia), posunutie predstavenia o polhodinu, aby sme zrejme aj dačo skonzumovali - čo sa nakoniec aj stalo. Znamenalo to, že sme v podstate za predstavenie zaplatili povodnú cenu, hoci v nápojoch a slaných veciach.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Moje krásne kino Slovan, čo sa Ti to len stalo??? Vznikol z teba kabaret. V kine Slovan som videla veľa filmov, kým ho neprerobili na divadlo. Malo výhodu, že sedíte v kine a ste v lóži. Si môžte byť istý, že sme si vždy kúpili lístky do lóže :-)

K predstaveniu:
Autora hry sa mi nejako nepodarilo vypátrať na stránkach divadla.
Ostatní ľudia zodpovedný za hru a bližšie info k obsahu - TU.

Po pozretí bulharskej tragikomédie s pesničkami sa mi vôbec nechce ísť na ďalšie predstavenie tohto divadla. Priestory sú síce zaujímavé, ale ja proste nepotrebujem konzumovať počas predstavenia, a ani sa pozerať cez ľudí, ktorí jedia. Preto by som honosný názov divadlo zmenila asi na kabaret, alebo také čosi.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Síce sme sa nasmiali najmä na trapasoch hercov, ale sa nám nakoniec zdalo, že keby toho nie, tak sa tam snáď unudíme. Teda aspoň ja. Neviem čo je zaujímavé na tej hre. Pokiaľ to má byť o realite našej spoločnosti, tak neviem... ...a tak okato vyjadrené životné pravdy, už len zobrať zošit a pero a zapisovať... ...ak ste si prečítali tie bližšie info k obsahu, tak vás určite obsah hry skôr zaujal... ...tak podobne to bolo aj s nami.

Mohlo sa však stať - že sme my nemali svoj deň, alebo herci nemali svoj deň (ale asi mali, lebo sa dalo smiať na ich výkone - tým myslím zabávať sa dalo), alebo autor keď tu hru písal nemal svoj deň, alebo jednoducho v súčasnosti sa uz normálne hry nedajú písať. Možno k nášmu smiechu a dobrej nálade prispelo to víno, ktoré sme tam vypili - tak neviem :-)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

...ale určite pre budúcnosť si sama sebe neodporúčam žiadnu ďalšiu návštevu predstavenia tohto divadla... ...dúfam, že ten názov znamená "západ" a nie značku cigariet ;-)

...pokiaľ vám však vyhovuje v divadle popíjať a jesť priamo pri predstavení, smiať sa na blbostiach a počúvať jasné pravdy o živote (ktoré podľa mňa netreba podávať až tak jasne a prvoplánovo), tak si predstavenie choďte pozrieť a nenechajte sa mnou znechutiť :-)

P.S.: Nie sú tentoraz žiadne obrázky, lebo zo stránky sa nedá nič stiahnuť...

Jana Jelínková

Jana Jelínková

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Viem, že som :-) Zoznam autorových rubrík:  Divadlo - ako som to videla jaRôznosti (umeleckého sklonu)Nezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu