reklama

Chce sa mi kočovať

Ako som písala nedávno, krv nie je voda. Chcelo by sa mi nasadnúť so svojimi blízkymi, so svojou rodinou do voza a ísť takpovediac kam vás oči povedú. Keď som o svojej túžbe hovorila, synom a manželovi, len sa mi vysmiali. Áno mám túžbu kočovať, ako moji predchodcovia. A čím som staršia, tým viac.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)
Obrázok blogu
(zdroj: http://www.bigskygypsy.com)

Vypadnúť, vytrhnúť korene so svojho domova a ísť labzovať po šírošírom svete. Len s tým rozdielom, že by sme obživu nehľadali po ceste, ale mali by sme našetrených dostatok peňazí, aby sme si takú cestu, trvajúcu vlastne do konca života, po Európe mohli dovoliť. Bolo by nás niekoľko rodín. Vždy večer by sme zastali niekde za mestom a rozložili by sme sa kúsok od lesa. Zapálili by sme oheň a spoločne spievali. Vo veľkom hrnci položenom do pahreby, by sa varilo mäso s bylinkami a spoločne by sme sa všetci veselili. Potom by sme s manželom vliezli do svojho vozu a pritúlili by sme sa k sebe. Úplne by sme vypli. Zabudli by sme na platenie účtov na rasistickú susedu aj na mobilné telefóny. Ráno by sme vstali a poumývali by sme sa v neďalekom potôčku. My ženy by sme prichystali pre družinu raňajky, času by bolo habadej a potom by sme sa rozbehli do lesa na hríby, pod mäso čo budeme dusiť pred večerom. Naložili by sme veci do vozov a prekročili by sme ďalšiu hranicu. Bez starostí týkajúcich sa zamestnania, bez stresu a nervozity. Na zimu by sme sa nechali najať nejakým farmárom na robotu, aby sme dajako prezimovali. Bolo by to úžasné, ako vo sne. Ako v rozprávke.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No dobre, dobre. Som sa len tak zamyslela. Už idem s tými zloženkami.

Johana Palková

Johana Palková

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som manželka a matka. Manželka skvelého muža a matka dvoch fantastických a krásnych detí. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu