reklama

Cigánsky plač

Nemám rada Čuča goja a rozhodne by som toto jedlo - plnené bravčové črevá, nenaservírovala vzácnej, asi ani žiadnej svojej návšteve. Ani Cigánsky plač by som si dvakrát za sebou nepustila. A keď už husle, tak v klasickej, symfonickej úprave. Bohvieaký strach zo smrti nemám. Rómovia sa desia všetkého, čo nejako súvisí so smrťou. Ani pomyslieť!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (50)
Čuča goja
Čuča goja (zdroj: http://www.stv.sk)

Rovnako nemám bohvieaký rešpekt z mágie. Rómovia v ňu veria a v mnohých rodinách, najmä v osadách dodnes existujú rituály, ktoré svedčia o blízkom vzťahu Rómov k mágii. Som taká čudná, dá sa povedať neplnokrvná cigánka. Aj po anglicky hovorím lepšie, ako po cigánsky. Som janičiarka. Vytrhnutá zo svojej rodiny, poevrópštená, ak by som chcela byť zlá, napísala by som poľudštená. krútiaca hlavou nad niektorými vecami, ktoré by som mala prirodzene cítiť. Preboha, veď krv nie je voda.

Na začiatku detský domov: Akoby som sa jedného dňa z ničoho nič vyskytla. Pred tým nič a potom zrazu decák. Nemám žiadnu históriu ani minulosť: Nemám žiadny príbeh. Ako pevný základ pre VŠETKO neskoršie. Silná rodičovská rodina je asi to najdôležitejšie. Je to opora pre deti, materiálna aj citová. Aspoň som také dačo čítala ☻. Často na mňa doľahne čudný smútok. Napriek tomu, že mám manžela a dve vlastné deti. Vtedy ku mne manžel pristúpi a buď na mňa skríkne: Si sprostá, ako gádžovka! Alebo ma silno objíme. Som rada, v tomto kontexte, že ma moji dvaja krásni synovia majú.

Johana Palková

Johana Palková

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som manželka a matka. Manželka skvelého muža a matka dvoch fantastických a krásnych detí. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu